2. mezuna bırakmak mantıklı mı?

Selamlar, bu sene YKS'de EA alanında 30k yaptım ve istediğim üniversite gelmedi maalesef. Bu benim ilk mezun senemdi ve 12. sınıfta girdiğimde EA sıralamam 700k civarıydı. Bu sene sayısal tarafa geçip o alanda üniversiteye hazırlanmak istiyorum. Sizce 1 senede sayısal alanda 50-60k civarı sıralama yapılabilir mi? Ve 2. mezuna bırakmam sizce mantıklı mı? Üniversiteye geç mi başlamış olurum? Ailemi bu konuda nasıl ikna edebilirim? Sizin görüşleriniz varsa ve 2. mezuna bırakmış arkadaşlar varsa onların tavsiyelerini okumak isterim.

Bende bu sene full yatarak 400k yaptım hocam benim de hedef seneye 30 40 bin civarı nasıl bir çalışma yaptığınızı kısaca özetleyebilir misiniz?
 
Yaparsınız hocam. Ben size güveniyorum.
bunu duymak güzel güzel oldu 😀 teşekkürler

Bende bu sene full yatarak 400k yaptım hocam benim de hedef seneye 30 40 bin civarı nasıl bir çalışma yaptığınızı kısaca özetleyebilir misiniz?
şöyle söyleyeyim ben yazın matematikte temel atmaya odaklandım. her sabah paragraf dil bilgisi çalıştım yani kısacası günüm hep matematik ve türkçe ile geçiyordu sosyal alanım iyi oldugu için çok bakmıyordum o tarafa. sonra saldım dersleri bu yoğunluğa hiç alışık değildim 2 ay yattım evde dershanenin denemesine giriyordum sadece orda yaptıgım denemenin analizi yaptım. yaptıgım hatalardan biri aytye geç başlamak oldu diyebilirim ve fene. aytye mart gibi başlamıştım fene son 1 ay kala. bu yaptıgım en büyük hataydı diyebilirim eger mezuna kalmayı düsünüyorsanız şimdiden başlayın derim ders çalışmanıza hele temeliniz yoksa. günlük plan programnızı yapın ve düzenli olarak 5 saat ders calısın en az. bu süre tabi arttırılır zaman gectikce tempoya alıştıkça.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı