Bilgisayarın aniden donması

Katılım
21 Nisan 2016
Mesajlar
1.849
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar bir anda durduk yere donuyor. Şuan bilgisayarı yeni açtığım halde fareyi kıpırdattım ve dondu. Onun dışında yan sekme falan açarken de bazen pat diye donuyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Sebebi ne olabilir?
 
Sorun muhtemelen HDD. HD Tune ile tarayın.
HDD sağlam.

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp eski sürücülerden birini kurun. Sorun devam ederse yonga seti sürücülerini güncelleyin. Hala sorun devam ederse ram kaynaklı olma olasılığı çok yüksek. Deneyip sonucu yazın.
Yonga seti güncel. Ekran kartını denerim. Memtest ile RAM kontrolü yapmıştım bir sorun yoktu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU' nuzdanda kaynaklanma olasılığı yüksek PSU fanı ve CPU fanı çalışıyormu thermal macun varmı kontrol edin. Elinizde yedek PSU varsa denemenizi öneririm.
 
PSU' nuzdanda kaynaklanma olasılığı yüksek PSU fanı ve CPU fanı çalışıyormu thermal macun varmı kontrol edin. Elinizde yedek PSU varsa denemenizi öneririm.
Şu zamana kadar herhangi bir sorun çıkarmıyordu PSU. Yeterliydi. Herhangi bir donanım değişikliği de yapmadım. Yine de sorun çıkarır mı? PSU fanı çalışıyor. CPU fanı da çalışıyor. Termal macun süreli baya oldu da işlemci o kadar ısınmıyor.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı