Açık öğretim YBS okumaya değer mi?

KaanKurt

Kilopat
Katılım
25 Mayıs 2018
Mesajlar
286
Merhaba. Üniversitenin yarısında siber güvenliğe merak salıp o alanda sertifikalar falan aldım fakat şu an kararsız olduğum konu, yandan açık öğretimden YBS okumam iş olanağında işe yarar mı? Şu an okuduğum bölüm İngilizce tercümanlık, yandan sınavsız 4 senelik YBS okuyabilirim. Fakat bunun bana işverenler açısından faydası olup olmayacağı hakkında bilgim yok. İşverenler genelde mühendislik vesaire istediğinden en azından bilişim ile ilgili bir bölüm bitirmek faydalı olur diye düşündüm, ama sizin cevabınızı merak ediyorum. Sizce değer mi? 2 bölüm artı sertifika sınavları da bayağı ağır olur diye düşündüğümden, şu 2 haftadır kararsızım YBS'ye yazılsam mı yazılmasam mı diye.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
YBS örgün okursan oldukça iyi ve mantıklı bir bölümdür ancak açıköğretim okumanı kesinlikle önermem. IT piyasasında işveren ve IK gözünde “açıköğretim” diplomasına olumsuz bakılıyor, junior pozisyonlarda filtreden elenen birçok açıköğretim YBS mezunu var. Ayrıca stajın olmaması da büyük bir dezavantaj. Örgün okuyacaksanız öneririm ancak açıköğretim için cevabım olumsuz olacak.
 
YBS örgün okursan oldukça iyi ve mantıklı bir bölümdür ancak açık öğretim okumanı kesinlikle önermem. It piyasasında işveren ve ık gözünde “açık öğretim” diplomasına olumsuz bakılıyor, junior pozisyonlarda filtreden elenen birçok açık öğretim YBS mezunu var. Ayrıca stajın olmaması da büyük bir dezavantaj. Örgün okuyacaksanız öneririm ancak açık öğretim için cevabım olumsuz olacak.

Örgünde alakasız bölüm okuyorum acaba İngilizce bölümü bırakıp sayısal mı çalışsam diye düşünüyorum aslında ama 1 sene kaybetmez miyim? Ayrıca fizik ve matematikten nefret ettiğim için sayısalı hiç sevemediğimden ve YBS matematiği daha hafif gibi geldiğinden seçmek istedim ama bilmiyorum. Mühendis olmayan hiç kimseyi almamaları çok büyük geri kafalılık.
 
Örgünde alakasız bölüm okuyorum acaba İngilizce bölümü bırakıp sayısal mı çalışsam diye düşünüyorum aslında ama 1 sene kaybetmez miyim? Ayrıca fizik ve matematikten nefret ettiğim için sayısalı hiç sevemediğimden ve YBS matematiği daha hafif gibi geldiğinden seçmek istedim ama bilmiyorum. Mühendis olmayan hiç kimseyi almamaları çok büyük geri kafalılık.

Hocam ben YBS bölümünü öneririm, kendim mühendislik mezunuyum ancak şirkette beraber çalıştığım birçok YBS mezunu da var. Ben YBS okunmaz demiyorum, YBS açıköğretimden okumaz diyorum. Örgün okuyacaksanız YBS gayet iyi iş imkanına ve kazanca sahip bir bölüm.

Mühendislik mezunu olmayan kimseyi almıyorlar gibi bir durum yok aslında, belli başlı savunma sanayi ve fintech firmaları evet mühendislik diplomasına bakıyor ancak sektörün çoğunluğu için şart değil. Genel olarak her iş ilanında “CS or related degree” şeklinde bir şart bulunur. Buna Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği başta olmak üzere 4 yıllık yazılım ile ilgili lisans bölümlerinin diplomaları da dahildir.

Ancak açıköğretim diplomasına özel sektörde özellikle de yazılım sektöründe çok büyük olumsuz bir algı var. Açıköğretim Fakültesi yazan CV’ler mülakata dahi çağrılmadan filtreleme ile red alıyor. Bunu sektörde çalışan birisi olarak söylüyorum, mezun olunca bu durum ile karşılaşınca üzülme diye öncesinden söylüyorum. Okuyacaksan örgün oku, illaki açıköğretimden okuyacaksan diplomanda açıköğretim yazmasının olumsuz karşılanmayacağı başka bölümlere bakmanı tavsiye ederim.
 
Hocam ben YBS bölümünü öneririm, kendim mühendislik mezunuyum ancak şirkette beraber çalıştığım birçok YBS mezunu da var. Ben YBS okunmaz demiyorum, YBS açıköğretimden okumaz diyorum. Örgün okuyacaksanız YBS gayet iyi iş imkanına ve kazanca sahip bir bölüm.

Mühendislik mezunu olmayan kimseyi almıyorlar gibi bir durum yok aslında, belli başlı savunma sanayi ve fintech firmaları evet mühendislik diplomasına bakıyor ancak sektörün çoğunluğu için şart değil. Genel olarak her iş ilanında “cs or related degree” şeklinde bir şart bulunur. Buna bilgisayar ve yazılım mühendisliği başta olmak üzere 4 yıllık yazılım ile ilgili lisans bölümlerinin diplomaları da dahildir.

Ancak açık öğretim diplomasına özel sektörde özellikle de yazılım sektöründe çok büyük olumsuz bir algı var. Açık öğretim fakültesi yazan CV'ler mülakata dahi çağrılmadan filtreleme ile red alıyor. Bunu sektörde çalışan birisi olarak söylüyorum, mezun olunca bu durum ile karşılaşınca üzülme diye öncesinden söylüyorum. Okuyacaksan örgün oku, illaki açıköğretimden okuyacaksan diplomanda açık öğretim yazmasının olumsuz karşılanmayacağı başka bölümlere bakmanı tavsiye ederim.

Şu anki İngilizce bölümünü bırakıp YBS'ye çalışmamı önerir misiniz yani? 2.sınıfa geçtim bu sene. Ya da ne yapmamı önerirsiniz? Şu anki bölümüm aile evi olduğundan ekonomik anlamda iyi, fakat şehir dışına çıkmam gerekirse finansal olarak sıkıntı olacak. O yüzden açık öğretim aklımdaydı aslında.
 
Kariyer hedefinize göre değişir. Şu anda okuduğunuz bölümü seviyor musunuz, iş imkanı iyi mi bilmiyorum. Ancak eğer yazılıma ilgi duyuyorsanız elbette öneririm.

Kariyer hedefim eskiden tercümanlıktı fakat ilk mesajda belirttiğim gibi 1. sınıfın yarısında siber güvenliğe merak saldım ve Security+,cyberops ve ccna gibi sertifikalar aldım. Açık öğretim okumak istememin ana sebebi ailevi olarak ekonomik durumumuzun başka bir şehirde okumaya yeteceğini düşünmüyorum ve şehrimdeki üniversitede YBS yok. Bu konuda ne yapacağıma şaşırdım açıkçası elim kolum bağlandı biraz. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Tercümanlıkta 2. sınıfa geçtim.
 
Yani hocam pek bir şey diyemeyeceğim koşullarınızdan ötürü ancak İngilizce’den devam etmeniz daha iyi olabilir. Açıköğretimden mezun olunca hayal kırıklığına uğramanız çok muhtemel bir durum çünkü.
 
Yani hocam pek bir şey diyemeyeceğim koşullarınızdan ötürü ancak İngilizce'den devam etmeniz daha iyi olabilir. Açıköğretimden mezun olunca hayal kırıklığına uğramanız çok muhtemel bir durum çünkü.

Sanırım yanlış anladınız. YBS'yi sınavsız 2.bölüm olarak okuyacağım, yani hem İngilizce hem YBS diplomam olacak eğer açık öğretimden okursam.
 
Sanırım yanlış anladınız. YBS'yi sınavsız 2.bölüm olarak okuyacağım, yani hem İngilizce hem YBS diplomam olacak eğer açık öğretimden okursam.

Anladım hocam o şekilde okuyacağınızı ancak yazılım sektöründe açıköğretim diploması ile lise mezunu diploması arasında pek fark olmuyor. Yani illaki okumak istiyorsanız 2. üniversite kapsamında okuyabilirsiniz ancak iş imkanı açısından olumsuz görülen bir diploma, ben 4 yıl boşa açıköğretimden okuyarak zaman harcamayın diye söyledim ancak son tercih sizin tabiki.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı