18 yaş altına satmıyorlar zincir marketlerde.
Bugün öğlen vakti üç harfli bir markete gitmiştim. Orada ne alsam diye düşünürken, kasa reyonunda küçük bir çocuk ağlıyordu. Ağlama sebebi kasiyerin enerji içeceğini küçücük çocuğa satmamasıydı. Haliyle enerji içeceği satmadıkları içinde annesi ile birlikte marketten ayrıldı. Bende gittim ve iki tane enerji içeceği aldım. Biri kendime, diğeri o çocuğa. Satın alımı yaptıktan sonra bir süre çocuğu bulmaya çalıştım ve en sonunda bulup, enerji içeceğini ona verdim. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben 2. olarak yorumluyorum. Bu arada 18 yaş altına nasıl yasak? Ben satın alabiliyorum?İki açı var. Birincisi o içecekler boşuna 18 yaş altına yasak değil, zarar verebiliyor bile bazen. Çocuğun sağlına zarar verecek bir maddeyi tüketmesini sağladın. Kahramanlık değil, kötülük yaptın.
İkincisi o çocuğa istediği şeyi verdin ve yüzünü güldürerek mutlu olmasını sağladın. Güle oynaya içti içeceğini, rahatına baktı. Ancak sağlığı için zararlı olması gerçeği değişmedi.
Yorumlama işi senin.
Sonradan çocuğu bulduğunda annesi yanında mıydı bilmiyorum ancak belki de çocuk gün içinde zaten tüketmiştir. Tüketimi küçük çocuklar için çok doğru olmayan bir şeyi alıp vermeniz kahramanlık sayılmaz ancak çocuğu mutlu etmek niyetiyle aldığınız için bir şey diyemiyorum. Ayrıca bu sıcak havada çocuğun tüm içeceği tek dikişte içip aktivite sonrası çarpıntı yaşamayacağı ne malum.
18 yaş altına satışı yasak diye bir kanun düzenlemesinin olduğunu sanmıyorum ancak çoğu market prosedür gereği satmıyor. Bence doğru olanı da O, bilinçsiz tüketimi riskli.
Ben 2. olarak yorumluyorum. Bu arada 18 yaş altına nasıl yasak? Ben satın alabiliyorum?
Saçma bir yasaymıs. Zaten uygulandığını falanda göremedim. Kaldırılsa daha iyi.Yasa olarak satışı yasak kardeşim bunu bilmemen bizim sorunumuz değil.
Bende almıştım bir keresinde. Ancak yine de bir bildikleri var bu yasak olduğuna göre.Ben 2. olarak yorumluyorum. Bu arada 18 yaş altına nasıl yasak? Ben satın alabiliyorum?
Zannetmem, Kafalara göre yasak koyuyorlar bence. Bizi düşündükleri için değil.Bende almıştım bir keresinde. Ancak yine de bir bildikleri var bu yasak olduğuna göre.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.