Windows Defender sizce yeterli mi?

Windows Defender yeterli mi?

  • Evet, yeterlidir.

    Oy: 14 58,3%
  • Hayır, yeterli değildir. 3.parti antivirüs yazılımı şart.

    Oy: 10 41,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    24

Fıratt10

Kilopat
Katılım
16 Mart 2021
Mesajlar
3.725
Makaleler
13
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bence kesinlikle yeterli değil. İşte başlıca sebepleri:
  • Uygulamanın kendini koruma özelliğinin zayıf olması, kolayca bypass edilebilmesi.
  • Arayüzünün kullanışsız olması.
  • Bir sürü zararlı tespit edildiğinde zararlıları listelerken çökmesi.
  • Harici cihaz tarama özelliğinin olmaması.
  • Koruma kapsamının dar olması ve intrusion prevention sistemlerinin çok zayıf olması.
  • Detaylı olarak Konfigre edilememesi.
Sizde neden belirtirseniz sevinirim.
 
2016-2024 yılları arasında Windows Defender, 2012-2016 yılları arasında Security Essentials kullanan biri olarak söylüyorum. Bilgisayara virüs bulaştırmak istersen hiçbir antivirüs sana dayanamaz. Kullanmasını biliyorsan hiçbir sorunla karşılaşmazsın. Son 1 yıldır Kaspersky kullanıyorum, hiçbir artısını göremedim. Aksine, sürekli sağ alttan pop-up gibi bildirimler çıkarıp duruyor.
 
Kamyonla verimi Microsoft'a veriyorum. Kurumsal bir kullanıcı değilim ve internet üzerinden neredeyse hiçbir şey indirmiyorum.

Benim için fazlasıyla yeterli. Microsoft'a o kadar verimi satıyorum ve bu şekilde karşılık alıyorum.

Gerçi bu kararı vermemde Windows'u ayda yılda bir kere açıp hep Linux’da kalmama da bağlayabilirim. Paranoyak olmaya gerek yok.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı