IPhone 13 iOS güncellemesi sonrası yavaşladı

Kanka önceden yeni bir şey getirmiyorlardı aşırı sade bir iOS deneyimi vardı. Şimdi Android gibi olmaya çalışıp beceremiyorlar optimizasyon kısmında çok kıtlar. Android kadar stabil değil iOS.
İroni yaptığını düşünüyorum. İOS kadar stabil ve optimizasyonu iyi başka bir OS yok.
 
İroni yaptığını düşünüyorum. iOS kadar stabil ve optimizasyonu iyi başka bir OS yok.

Hocam eleştri var eleştri var. Arkadaş sınırı aşıp Android fanlığı yaptığını bayağı belli etmiş abartarak.

Binlerce telefona optimizasyon yapmak var ve sadece kendi çıkardığın işlemcili ve belli serileri olan telefonlara optimizasyon yapmak var🤣 uygulamalarda aynı şekilde. Hani istesede o kadar telefona ulaşamazlar optimizasyon konusunda, Apple her türlü önde oluyor.
 
İroni yaptığını düşünüyorum. iOS kadar stabil ve optimizasyonu iyi başka bir OS yok.

Güzel ezberler iOS 16'dan beridir pek iyi değil durumu her güncelleme bataryayı mahvediyorlar düzetmeleri aylar alıyor. En basitinden galeri düzenini değiştirip bundan dolayı çıkan bugları 2 ayda anca düzeltiler yakın zamanda. Gidin PixelOS vs kullanın gözünüz açılsın.
 
Güzel ezberler iOS 16'dan beridir pek iyi değil durumu her güncelleme bataryayı mahvediyorlar düzetmeleri aylar alıyor. En basitinden galeri düzenini değiştirip bundan dolayı çıkan bugları 2 ayda anca düzeltiler yakın zamanda. Gidin Pixel OS vs kullanın gözünüz açılsın.

Çevrem sağ olsun birçok telefonu kullandım, aralarından hala iOS tercih ediyorum, hepsi Android'den farksız gözümde.
 
Biz yıllardır zaten birilerinden çekiyoruz, Apple'ın lafı bile olmaz. Bu arada hala anlatmadın, 10 yıllık teknolojilerden falan.

2 sene önceye kadar iconların yeri değişmiyordu. Varsayılan uygulamaları esnekçe değişemiyorsun. Widgetlar 2013te s4ümde bile varken 3-4 yıl önce kullandığım dönem IOS'a anca geldi. Ses denetim kısmı hala eksik Android'te uygulamaların ayrı ses seviyesine kadar ayar yapabiliyorken hala IOS'ta standart tekedüze. Başka bir örnek pil tasarrufu modunu özelleştirme yine yok tasarruf modunda neyi kapatmak neyi kısmak istediğini sana seçtirmiyor en gıcığı 30 saniyede ekranı kapatıp bunu değiştirtmemesi s6Edge+ kullandığım zaman hatırlıyorum tasarruf modunda neyi kısacağını seçtiriyordu. Tema desteği zaten yok herhangi bir özelleştirmeyle alakalı konuda IOS'un rakip olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım malum teknoloji anca gelişiyor :D. 3.parti galeri dosya yöneticisi desteği yok. Çok pahalı bir kulaklık alıyorsun AptX'i geçtim olamaz doğal olarak LDAC desteği arar insan o yok seni sadece AAC ile kısıtlıyor. Hadi btaudioyuda boş ver çok pahalı bir DAC alırsan güç limitinden dolayı yine verim alamıyorsun. Daha sayılacak bir dünya şey var uzun süre Android kullanıp sonra iPhone deneyip sonra pixele geçmiş ve aktif olarak iPad kullanan biri olarak IOS'un hala eksik bir OS olduğu aşikar.

En kritik şeyi yazmamışım AI. 3 yaşındaki pixel 7'nin iPhone 12'den bile kötü CPU'su ile yapabildiği AI işlemleri hala Apple'da mevcut değil. Cloud olan hizmetleri ayırarak söylüyorum.
 
Son düzenleme:
2 sene önceye kadar iconların yeri değişmiyordu. Varsayılan uygulamaları esnekçe değişemiyorsun. Widgetlar 2013T'e s4UMD'e bile varken 3-4 yıl önce kullandığım dönem IOS'a anca geldi. Ses denetim kısmı hala eksik Android'te uygulamaların ayrı ses seviyesine kadar ayar yapabiliyorken hala IOS'ta standart tekedüze. Başka bir örnek pil tasarrufu modunu özelleştirme yine yok tasarruf modunda neyi kapatmak neyi kısmak istediğini sana seçtirmiyor en gıcığı 30 saniyede ekranı kapatıp bunu değiştirtmemesi s6Edge+ kullandığım zaman hatırlıyorum tasarruf modunda neyi kısacağını seçtiriyordu. Tema desteği zaten yok herhangi bir özelleştirmeyle alakalı konuda IOS'un rakip olabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım malum teknoloji anca gelişiyor :D. 3.parti galeri dosya yöneticisi desteği yok. Çok pahalı bir kulaklık alıyorsun AptX'i geçtim olamaz doğal olarak LDAC desteği arar insan o yok seni sadece AAC ile kısıtlıyor. Hadi btaudioyuda boş ver çok pahalı bir DAC alırsan güç limitinden dolayı yine verim alamıyorsun. Daha sayılacak bir dünya şey var uzun süre Android kullanıp sonra iPhone deneyip sonra pixele geçmiş ve aktif olarak iPad kullanan biri olarak IOS'un hala eksik bir OS olduğu aşikar.

En kritik şeyi yazmamışım AI. 3 yaşındaki pixel 7'nin iPhone 12'den bile kötü CPU'su ile yapabildiği AI işlemleri hala Apple'da mevcut değil. Cloud olan hizmetleri ayırarak söylüyorum.

Yazdığın 10 örnekten 8'i bayağı saçma geldi bir kaçına yazayım reis. Pil tasarrufu diyorsun "neyi kısacağını seçemiyorum" diyorsun, e pil tasarrufu olay orada işte. Şu ses ayarını da, bir aralar Xiaomi kullanıyordum o zamanlar bayağı oyun oynardım ve bir yandan müzik dinlerken oyunun sesini ayarlamak güzeldi ama bana o kadar da gerekli gelmedi. 3. parti dosya yöneticisi için, bu yüzden iOS en güvenli işletim sistemi sayılıyor, APK yükleyemiyorsun bu yüzden kendi elinle şifrelerini vermediğin sürece birisi çalması çok zor. Geri kalanları da dediğim gibi, pek gerekli gelmiyor gözüme, özellikle de widgetlar. Telefonla fazla ilgilenen birisi isen senin için önemlidir ama ben iş için kullandığımdan pek umursamadım onları hatta getirmesine bile gerek yoktu bana göre.
 
Not: iOS en güvenli işletim sistemi değil. 3.parti dosya yöneticisinin APK'yla veya güvenlikle alakası yok işlevsellikle alakası var Apple kapalı kutu olmasıyla yarattığı güvenlik imajına güzel sarılıyor. Ki Xiaomi kullanmış olduğunu itiraf edip Android kötülemen güldürdü bayağı :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
güvenlikle alakalı okuyabilirsin burada yazanı 3 senedir olan teknolojiyi Apple yeni getirip önceki telefonlarının bariz güvenlik açığını itiraf etmiş oldu bu vesile ile. 2025'te Android telefonlarda Linux terminali çalıştırır olduk Apple ise 6 ay görev çubuğunun bugını düzeltmeyle uğraşsın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı