Çözüldü Sistemde ekran kartı takılıyken BIOS gelmiyor

  • Konuyu başlatan Zeuus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 456
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zeuus

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2021
Mesajlar
117
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarda ekran kartı takılı halde PC açılırken anakart yazısında uzunca bekleyip öyle açılıyor ve BIOS açmaya çalışınca açılmıyor, bir süre sonra siyah ekran veriyor ama ekran kartı yokken hızlı bir şekilde açılıyor, BIOS'a da giriyor ekran kartı varken PC normal açılıyor ama geç açılıyor.
 
Çözüm
Sorunu çözdüm. BIOS'umu güncellemek beni uğraştırsa da sorunu çözdü. Yine de yardımınız için teşekkürler.
Anakartiniza ait 2 ayri versiyonda uretim var 2013 den sonra yazilim desteginide kesmisler. Bu arada PCIe 2.0 destegi olan bir Anakart'ta Nvidia GT 740 PCIe 3.0 gibi bir eGPU kullanabiliyor olsanizda arayuz verim ve bant sinirlamasi yasayacaksiniz. ''Peripheral component interconnect express'' Yani cihaz ve yuva en yavas bilesenle anlasip kendini ona gore sinirliyor. Takilma, donma, yavaslama.. vb. bircok sorun yasayabilirsiniz. BIOS update ile yasadiginiz sorunlarin onune gecemiyorsaniz Anakartinizi guncellemenizi tavsiye ederim. Gecmis olsun.
 
Sorunu çözdüm. BIOS'umu güncellemek beni uğraştırsa da sorunu çözdü. Yine de yardımınız için teşekkürler.
 
Çözüm
Hiç akil edemedim. Tebrikler.

O sırada BIOS günceldi zaten BIOS pilini çıkarıp taktım ve BIOS sürümü 2011 sürümüne düştü ondan sonra tekrar BIOS'u güncelledim eski haline gelmiş oldu ve PC açıldı sorunsuz zaten yaptığım çözüm yorumunda da sorunu ne yaparak çözdüğümü aynı sorunu yaşayanlar da bilsin diye yazdım.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı