Çözüldü Windows 10 Pro şifre doğru ama açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr.Anyone

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2023
Mesajlar
2.665
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şifreyi doğru girmeme rağmen hatalı diyor ve bir türlü açılmıyor. Güvenli modda başlattım ama bir etkisi olmadı. YouTube'dan biraz baktım ama format atmak için bilgisayarın açık olması lazım bu yüzden bu yollarla yapamıyorum. Telefondan bir format USB'i hazırlamayı düşünüyorum ama bilgisayar açılmadan olup olmayacağını bilmiyorum. Bunu anlatan bir YouTube videosu var mı? Eğer yoksa da hiçbir dosyayı kaybetmeden adım adım nasıl yaparım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@CengizD hocam USB hazırladım ve şu anda cmd’ye erişimim var. Sizin attığınız TikTok videosuna döneceğim şimdi çünkü ChatGPT ile yaparken biraz karışık anlattı eğer oradan yapabilirsem yapacağım.

Açmayı başardım. Eğer ki bunu yaşayan ve bu konuya bakan arkadaşlar olursa diye de nasıl yaptığımı açıklıyorum. Telefon ile windows kurulumu için USB belleği hazırladım. Daha sonra boot menüye giriş yaptım ve birinci seçenek olarak flaşımı seçtim daha sonra kaydet ve çık yaptım. Artık Cmd kısmına erişimin vardı ama bundan sonrasını ChatGPT karışık ve uzun anlattığı için ben de bundan sonrasına @CengizD hocamın attığı TikTok videosu üzerinden devam ettim ve oradaki kodları kullanarak şifremi kaldırdım ve bilgisayarı açmayı başardım.
Bilgisayar Windows 11 ise ve Bitlocker aktifse BIOS'dan secure bootu kapatın ve bilgisayarı açın. Karşınıza hata ekranı gelince bilgisayarın kapatma tuşuna basılı tutup kapatın ardından BIOS'dan secure bootu tekrar aktif edip bilgisayarı açın ve karşınıza gelen ekranda Microfost hesabınızı kullanarak şifrenizi sıfırlayın, tabii Microsoft hesabınız bağlıysa. Windows 10 kullanıyorsanız da bazı bootable şifre kırma yazılımları var araştırıp bulabilirsiniz. Onları kullanmak için de yine başka bir PC de gerekiyor tabii ki.
 
Windows 10 şifre kırma diye nette araştırın. Şifre giriş ekranından kurtarma moduna alma, oradan işlemler yaparak şifre sıfırmala yöntemi var. (Ultiman.exe adını değiştiriyorlar. Sonra yeniden açıp, açılışta bazı işlemler yapıp şifreyi yeniliyorlar)
Bi araştırın isterseniz.
 
@Katy Perry başka pc yok maalesef.

@CengizD bir bakıyorum.

@CengizD yok hocam olmuyor. En ufak şeyde devam etmek için bir hesap seçin diyor ve şifre istiyor bu yüzden hiçbir şey yapamıyorum. Öneriniz nedir?
Bilemiyorum. Ben kendim denemedim. Videolarda görmüştüm.
Mesela bu vidoeda (technopat tarafından eklenmiş) anlatılıyor. Birebir denediniz mi ?
Önce shift tuşuna basılı tutup bilgisayarı yeniden başlatıyorsunuz.
Kurtarma modu açılınca;
Sorun gider/Gelişmiş seçenekler/ Komut istemi.

Sonra windows dizinine girip ultiman.exe dosyasının ismi değiştiriliyor. Daha sonra cmd.exe ultiman.exe yapılıyor. Bilgisayar yeniden açılınca erişilebilirlik seçiliyor. Cmd olarak değiştirildiği için cmd açılıyor. Oradan ilgili komutla parola ekranını açıp şifreyi yeniliyorsunuz.
Şifreyi yenileyince. Yine kurtarma ekrarından cmd açıp utilman.exe yi cmd utilman1 de ultiman yapıyorsunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Kod:
https://www.tiktok.com/@technopatnet/video/7554338209904315665
 
Son düzenleme:
@CengizD hocam komut istemi kısmına gelince benden şifre istiyor şifremi girdiğimde yine şifre yanlış diyor bu yüzden o kısımdan sonra ilerleyemiyorum.
 
Biraz saçma gelebilir ama, ihtimal dahilinde. Klavyeniz bozulmuş ya da şifrenizin içinde geçen bir tuş çalışmıyor olabilir. Başka bir klavye ile deneyebilirsiniz.
 
@esa şifreyi yazarken kontrol ettim hocam ve şifre doğru ki zaten elimde farklı bir klavyede yok.

@CengizD başka öneriniz var mı peki?
Cmd açılmadığı için; başka yöntem olsa bile işe yaramaz sanırım hocam.
Güvenli modda başlattım demiştiniz. Orada da mı şifre soruyor ? Yüksek ihtimal sormuştur. Sormuyorsa ordan cmd başlatıp, utilman cmd değişikliğini yapabilirsiniz.
Yada komut istemiyle güvenli mod seçeneği olması lazım.
Birde onunla başlatın. Şifre istemezse. Direkt cmd ile açılır bilgisayar. Oradan utilman cmd değişikliği yapın.

Ek: Telefonla usb hazırlamak durumunda kalırsanız; 2 farklı uygulama ile hazırlama yöntemlerinin linkleri. Yalnız flash bellek için otg çeviriciniz de olmalı.


 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı