Merhaba EU4'te Osmanlı oynuyorum ama YouTuber'ların oynadığı gibi değil oyunum. DLC'lerle düzeltiliyormuş sonra öğrendim. Sizden ricam EU4 DLC'lerinde Osmanlı'ya yenilikler katan DLC'leri bana söyler misiniz? Şimdiden teşekkürler.
çok sağol birşey daha soracağım bütün izlediğim youtuberlarda müttefik devlet seni savaşa çağırınca istediğin toprakları ilgi alanına ekleme diye birşey gördüm eğer bir bilgin varsa söyleyebilirmisin çok sağol şimdidenBu ikisi Osmanlılar için en önemlileri, bunlardan başlayabilirsin. Büyük oynanış değişiklikleri ve tarih/alternatif tarih içeriği ekliyorlar.
- Rights of Man
- Domination
Bunlar da etrafındaki ülkelerle savaşırken veya diplomatik ilişkiler kurarken tat verecek içeriklere sahip. Ayrıca sıkılınca Avrupa'da oynayıp oyunun (bence) asıl tadına varabilirsin.
- Cradle of Civilization
- Emperor
Bu DLC paketleriyse savaş ve çağ mekaniklerini içeriyor, yine tatlı ek içerikler de var tabii. Osmanlılar için %100 şart değil ama her devlette işine yarayacak şeyler.
- Art of War
- Mandate of Heaven
Tabii, aşağıdaki görselde gördüğün gibi bir devletin topraklarına sağ tıkladığında solda açılan diplomasi menüsünün en başında üç farklı kategori oluyor. En sağdakine tıkladıktan sonra istediğin vilayetlere tıklayarak müttefiklerinin bu toprakları almasını önlemeye çalışabilirsin. Yüzde yüz işe yarayan bir yöntem değil ama çoğunlukla o toprakları almıyorlar. Bir de elini çabuk tutman gerekiyor, unutursan o toprakları müttefik devletlerin de işaretleyebiliyor; bu durumda sen işaretleyemez hâle geliyorsun. Bu mekanik Common Sense DLC'si ile kullanılabiliyor ve savaşta olmana gerek yok. Barış zamanında da yapabilirsin yani.çok sağol birşey daha soracağım bütün izlediğim youtuberlarda müttefik devlet seni savaşa çağırınca istediğin toprakları ilgi alanına ekleme diye birşey gördüm eğer bir bilgin varsa söyleyebilirmisin çok sağol şimdiden
Tabii, aşağıdaki görselde gördüğün gibi bir devletin topraklarına sağ tıkladığında solda açılan diplomasi menüsünün en başında üç farklı kategori oluyor. En sağdakine tıkladıktan sonra istediğin vilayetlere tıklayarak müttefiklerinin bu toprakları almasını önlemeye çalışabilirsin. Yüzde yüz işe yarayan bir yöntem değil ama çoğunlukla o toprakları almıyorlar. Bir de elini çabuk tutman gerekiyor, unutursan o toprakları müttefik devletlerin de işaretleyebiliyor; bu durumda sen işaretleyemez hâle geliyorsun. Bu mekanik Common Sense DLC'si ile kullanılabiliyor ve savaşta olmana gerek yok. Barış zamanında da yapabilirsin yani.
Eki Görüntüle 2581027
Aa, yanlış yazmışım dalgınlıktan. Cossacks DLC'si olacaktı, Common Sense değil. Affedersin.Bende common sense DLC'si var ama böyle bir mekanik yok müttefik devlet savaşa çağırıncamı işaretlemem gerekiyor acaba?
Cevapların için çok sağol teşekkür ederimAa, yanlış yazmışım dalgınlıktan. Cossacks DLC'si olacaktı, Common Sense değil. Affedersin.
Oyunla alakalı birşey daha soracağım müttefik bir devlet ile savaşta iken müttefik devlete nasıl toprak parçası verebiliyoruz bilgin varmı? şimdiden teşekkürlerAA, yanlış yazmışım dalgınlıktan. Cossacks DLC's olacaktı, Common Sense değil. Affedersin
İşgal ettiğin toprak parçasının üzerine tıkladığında solda çıkan menüde toprak devretme işlevi var. Bu toprağı barış anlaşmasında aldığın zaman barış yaptığın anda toprağı hangi devlet işgal ediyorsa barış sonrasında da o devlette kalır. Toprak sende kaldıysa sonradan ilgilerine göre müttefiklerine/savaşta olmadığın devletlere satabilir/devredebilir, toprakta hak sahibi olan devletleri ister tebaa ister tümüyle serbest olarak özgür bırakabilir veya sana tabi olan devletlere ilgili menüden bırakabilirsin. İlk bahsettiğim konu için görselle şöyle ufak bir rehber hazırladım (4mb sınırından dolayı kalite böyle):Cevapların için çok sağol teşekkür ederim
Oyunla alakalı birşey daha soracağım müttefik bir devlet ile savaşta iken müttefik devlete nasıl toprak parçası verebiliyoruz bilgin varmı? şimdiden teşekkürler
İşgal ettiğin toprak parçasının üzerine tıkladığında solda çıkan menüde toprak devretme işlevi var. Bu toprağı barış anlaşmasında aldığın zaman barış yaptığın anda toprağı hangi devlet işgal ediyorsa barış sonrasında da o devlette kalır. Toprak sende kaldıysa sonradan ilgilerine göre müttefiklerine/savaşta olmadığın devletlere satabilir/devredebilir, toprakta hak sahibi olan devletleri ister tebaa ister tümüyle serbest olarak özgür bırakabilir veya sana tabii olan devletlere ilgili menüden bırakabilirsin. İlk bahsettiğim konu için görselle şöyle ufak bir rehber hazırladım (4MB sınırından dolayı kalite böyle):
Eki Görüntüle 2581278
Başka soruların olursa cevaplayabilirim tabii ama oyunda çok fazla mekanik var, tavsiyem Discord sunucuları gibi topluluklara katılıp oralardan bir şeyler kapmaya çalışman veya içerik üreticilerinin videolarını izlemen olur. Ben de bir arkadaşımdan öğrenmiştim oyunu ve videolar izleyerek birikimimi genişlettim. Bol şans ve iyi eğlenceler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.