- Katılım
- 3 Ekim 2024
- Mesajlar
- 2.814
- Çözümler
- 5
Benim aklımda ben ve babamın istediği elektrik ve makine bölü müydü sizce 10. sınıfta boş yer olursa şansımı deneyim mi?
Elektrik makine bölümü staj da it gibi çalışırsın bilişim daha iyi staj için.
Ama iş bulma olanağı onlarda daha çok ve önü açık.
2 yıllık üniversite de okursun bilişimle alakalı bir şey elektrik okursan zaten her yer iş senin için sen bilirsin.
Not: 4 yil sonra keşke Anadolu'ya gitseydim diceksin![]()
Hocam şu Anadolu mevzusu kafamı karıştırıyor moralimi bozdunuz, örnek vereyim 2 yıllık elektrik okusak üniversitede iyi bir okulda iyi bir maaşla iyi bir işe girer miyiz?
Hocam şu Anadolu mevzusu kafamı karıştırıyor moralimi bozdunuz, örnek vereyim 2 yıllık elektrik okusak üniversitede iyi bir okulda iyi bir maaşla iyi bir işe girer miyiz?
Yazılım konusunda kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.
Geçenlerde hazırlık sonrası ilk kez kendi bölümümün derslerini almaya başladım ve üniversite okumanın kişi kendini geliştirmezse pek bir anlamı olmadığını fark ettim.
Okuldakilerle konuşurken meslek lisesi+üniversite okuyup çok rahat hayata atılınabileceğini fark ettim çünkü meslek lisesi mezunuysan üniversite okurken elinde hazır bir mesleğin oluyor.
Yazılımda gelişeceksen yazılım ve bilgisayar odaklı bir bölümde okursan çok rahat iş bulursun çükü halihazırda mesleği biliyor olduğundan işverenler seni daha öne alacaktır.
Ayrıca yaz tatillerinde kendi işini yaparak para kazanırsan bu sana iş deneyimide katar.
Son olarak bir de dilin iyi olursa yurt dışına bile gidersin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.