Laptopu powerbank ile şarj etmek mümkün mü?

Skeind

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, benim 20.000 mAh bir Powerbank'im var. Bununla laptopumu şarj etmek istiyorum ama hangi kabloyu kullanmam gerektiğini veya bunu yapıp yapamayacağımı bilmiyorum. Aranızda elektrikçi veya bilgili olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Kendim biraz baktım ve internette “USB to DC charger” olarak geçen birkaç kablo ve türleri var. Ancak kablonun kalınlığı vs. karşılaştırınca asıl kablodan çok ince kalıyor, bu yüzden emin olamadım.

Laptop ise bildiğimiz yuvarlak girişli şarj aletinden şarj oluyor. Kocaman ve ağır bir dönüştürücüsü var ve taşıması zor oluyor. Birkaç saatlik dışarıda dizi-film izleme zamanlarımda şarjımın yetebilmesi için bunu kullanmam gerekiyor. (batarya ölü değil ancak Gaming laptop olduğu için yaklaşık 1 saatte bitiyor.)
 
Hocam kapasiteden daha çok Powerbank'ın çıkış gücü önemlidir. Gaming laptoplar malum yüksek güç çekerler. Yani standart (25 watt örnek alırsak) yetersiz gelecektir. Eğer powerbank pd (Power delivery) destekliyse (yani yüksek çıkış gücünü karşılıyorsa şarj edebilir.

Onun dışında evet USB booster cihazları var hatta evimde kendim kullanıyorum ama elektrikler gidince powerbank çıkışı (min 3 amper istiyor) modem için kullanıyorum (12 volt 1.5 amper) fakat laptop şarj edecek kadar güç alacağınız bir model hiç görmedim.

Bahsettiğim cihazda bu:

 
Son düzenleme:
Hocam kapasiteden daha çok Powerbank'ın çıkış gücü önemlidir. Gaming laptoplar malum yüksek güç çekerler. Yani standart (25 watt örnek alırsak) yetersiz gelecektir. Eğer powerbank pd (Power delivery) destekliyse (yani yüksek çıkış gücünü karşılıyorsa şarj edebilir.

Powerbank Polosmart psm72 model.
Amacım da zaten fullde dursun ya da yüksek bir şarj oranı elde etmek değil. Sadece 1 saat değil de 2-2.5 belki 3 saat kullanabilmek yani en azından bir depo daha doldurabilsin bilgisayarımı bu benim için yeterli olur. Bilgisayar modelim ise Monster Abra A5 v20.4.
Bunu sağlayabilecek bir kablo var ise yani powerbankden bilgisayara güç aktarabilecek türden bu benim işimi görür diye düşünüyorum.
Ayrıca Monster'larda güç modları oluyor bildiğiniz üzere, ben de ofis moduna alıp en uzun süreyi elde etmeyi amaçlıyorum ama işte sorun da nasıl yapacağımı bilmiyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam şimdi olayı özetleyeyim size yani bu powerbank ile mantıken laptopu şarj edip kullanamazsınız yani laptop 19 volt ile şarj oluyorsa veya çalışıyorsa bile nasıl bu gücü alacaksınız onu anlamadım. Yani olay kablo vs değil olay Powerbank'ın laptopu şarj edececek sekilde üretilmemesinden kaynaklı. Örnek olarak verecek olursam laptopun şarj adaptörün değerine bakın misal (19 v × 3.4'a = 65 W) gibi bir değer gördünüz fakat sizin powerbank maksimum (22 watt veriyor diyelim) kısaca çalıştırmaz. Ayrıca 19 volt çıkış desteğide yok.
 
Hocam şimdi olayı özetleyeyim size yani bu powerbank ile mantıken laptopu şarj edip kullanamazsınız yani laptop 19 volt ile şarj oluyorsa veya çalışıyorsa bile nasıl bu gücü alacaksınız onu anlamadım. Yani olay kablo vs değil olay Powerbank'ın laptopu şarj edececek sekilde üretilmemesinden kaynaklı. Örnek olarak verecek olursam laptopun şarj adaptörün değerine bakın misal (19 v × 3.4'a = 65 W) gibi bir değer gördünüz fakat sizin powerbank maksimum (22 wart veriyor diyelim) kısaca çalıştırmaz. Ayrıca 19 volt çıkış desteğide yok.
Şöyle ki eski telefonlarımda yavaş şarj oluyor uyarısı görmüştüm bu da kablonun kaldıramamasından kaynaklı olabiliyordu bazen.
Ben de aynı mantıkla ve şekilde yeterince olmasa da (bilgisayarın saniyede harcadığı güç kadar şarj etmese de) en azından açık kalma süresini maksimuma uzatacak şekilde bir durum oluşturmak istiyorum sorum da buna yönelikte aslında.
 
Şöyle ki eski telefonlarımda yavaş şarj oluyor uyarısı görmüştüm bu da kablonun kaldıramamasından kaynaklı olabiliyordu bazen.
Ben de aynı mantıkla ve şekilde yeterince olmasa da (bilgisayarın saniyede harcadığı güç kadar şarj etmese de) en azından açık kalma süresini maksimuma uzatacak şekilde bir durum oluşturmak istiyorum sorum da buna yönelikte aslında.

Evet anladım hocam sizi :) kablo yüzünden az bende sorun çekmedim haklısınız fakat burada sizin istediğiniz olay bambaşka bir şey yani :) sonuçta güçlü bir cihazı normal powerbank ile şarj etmek imkansız yani taksanız bile tahimince tepki veremeyecek ya da hasara neden olabilir. Bu laptoplar için üretilmiş pd (laptop powerbak) modelleri satılıyor piyasada. Onların açıklama kısmına bakacak olursanız, 65Watt-100watt (Output) yani çıkış ibaresi olur. Hatta 140watt modelleri bile görmüştüm. Bunlarda genelde Type-C portundan yaparlar. Sizin laptopta (DC barrel jack) girisi varsa bu model Powerbank'leri kullanamazsınız yine.
 
Evet anladım hocam sizi :) kablo yüzünden az bende sorun çekmedim haklısınız fakat burada sizin istediğiniz olay bambaşka bir şey yani :) sonuçta güçlü bir cihazı normal powerbank ile şarj etmek imkansız yani taksanız bile tahimince tepki veremeyecek ya da hasara neden olabilir? Bu laptoplar için üretilmiş pd (laptop powerbak) modelleri satılıyor piyasada. Onların açıklama kısmına bakacak olursanız, 65WATT-100watt (output) yani çıkış ibaresi olur. Hatta 140watt modelleri bile görmüştüm. Bunlarda genelde Type-C portundan yaparlar. Sizin laptopta (DC barrel jack) girisi varsa bu model Powerbank'leri kullanamazsınız yine.

Evet girişi o şekilde. O zaman yapacak bir şey yok gibi duruyor ama belki başka birilerinden bir çözüm gelir. Teşekkür ederim yardımın için.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı