Müdür yardımcısı'nın yaptığı suç sayılır mı? Eğer suç ise nereye şikayet edilebilir?

Yapılan konuşmanın mantıksal değerini dinlemediğim için bilemiyorum sen hiç bahsetmediğin için dinlemediğini mi varsayalım pekala? Üst ast ilişkisini bozacak kişisel bir konudan bahsedilmediği sürece... Öğretmende size bir gece önceki, hayallerinizle bağdaşan veya bağdaşmayan bir şeyi de paylaşmadığına göre - ki yaşıt çoğunluğunun sosyal medya kullanımı sebepli dinleme, sabır, konsantrasyon v.b konuları sorun etmediğini ya da +8 yıl içinde psikiatrik ilaçlarla desteklenmeyecek durumda bir hayat sürebileceğini iddia edemeyeceğimiz için de - telefonda dikkatini fazlasıyla çeken ve kişisel keyfi eğlence amaçlı zaman tüketen bir amaç/eylem (clash royale) var. Orda bulunma sebebin dinlemek, bunun dışındaki şeyler saygısızlık. Fark edilmeden de yapılan bir şey değil, daha kötü, acınası. Öğretmen orada kişisel keyfi amaçlı eğlenceye dayanan bir şey yapıyor mu? Yapmıyor değil mi, bence de, malesef. Farkında değilsiniz derken bunudan da bahsediyorum, kanıtladığın için teşekkürler.
Anlıyorum teşekkürler. Orada bulunma sebebimiz dinlemek falan değil. Oraya kendi isteğimizde gitmiyoruz, dinlemek zorunda da değiliz. Sessiz olup, kimseyi rahatsız etmemek zorundayız. Sahnede birilerine ödül verilmesi bizi ilgilendirmiyor. Genel olarak haklı sayılırsınız. Evet telefonla oynamak kural ihlali olabilir, sizce burada olay dinlememek ve telefonla oynanması mı? Burada olay müdür yardımcısının rezilliği. Şikayetten vazgeçtik zaten, uğraşmaya değmez.
Müdür yardımcısı bir yetişkin, 'ergen' bir genci 1000 kişinin karşısında 'örnek' diye teşhir edemez. Disiplin değil aşağılama oluyor bu.
Peki, telefona baktı; zorla çekip bu şekilde rencide edebilir mi? Gerekirse uyarılsın, ceza uygulansın, tutanak tutulsun, telefon alınsın; ama bu şekilde ölçütsüz bir tepki verilemez.
Haklısınız olay hukuki olarak sürdürülmez muhtemelen ama üst-ast ilişkisi yapılanın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
Dediğim pazartesi günü bekletilme olayı ise zaten eğitim hakkının ihlalidir. Burada da müdür yardımcısı haksız konumda.
Siz daha çok sistemi savundunuz. Kanaatimce iki tarafta haksız, sayı vermem gerekirse haksızlık payı %40 biz, %60 Müdür Y.

Her neyse, olayı uzatmaya lüzum yok.
Yaşım sizden küçük, siz daha tecrübelisiniz bu konuda, anlattıklarınızın ana fikrini alsamda tam olarak anlayamadım açıkçası. Kısacası tamamen olmasada genel olarak haklı olabilirsiniz.
Detaylı incelemeniz için teşekkür ederim.
 
Son söylediğiniz sizin suçunuz, İstiklâl Marşı törenine katılmamak disiplin suçu. Bekletmek ise eğitim hakkını geçici olarak alıkoymak. İlk anlattığınız başlıbaşına suç. İlçe milli eğitime, CİMER'e şikayet edebilirsiniz.
 
Son söylediğiniz sizin suçunuz, İstiklâl Marşı törenine katılmamak disiplin suçu. Bekletmek ise eğitim hakkını geçici olarak alıkoymak. İlk anlattığınız başlıbaşına suç. İlçe milli eğitime, CİMER'e şikayet edebilirsiniz.
Dolmuş dolu oluyor almıyor, sonrakine kalıyoruz. Trafik oluyor, otobüs geç kalıyor. Başımıza bir şey geliyor vs. Mesela bir kere geç kaldım zaten pazartesi törenine. Onda da evim bayağı tepede olduğu için aşağı inerken bisikletin frenlerini yakmıştım sert bastığım için -frenlerde eskidiği için tabii ki- diske yapışıp sertleştiler. Bu yüzden soğumasını beklemek zorunda kaldım, 4-5 dakika erken gelmeme rağmen okula girmeden İstiklal Marşı okundu, okul dışında saygı duruşunda bekleyip okudum, okula girince ise bekletildim işte o şekilde. Teşekkürler cevap için.
 
Son söylediğiniz sizin suçunuz, İstiklâl Marşı törenine katılmamak disiplin suçu. Bekletmek ise eğitim hakkını geçici olarak alıkoymak. İlk anlattığınız başlıbaşına suç. İlçe milli eğitime, CİMER'e şikayet edebilirsiniz.
Emin değilim ancak bildiğim kadarıyla dediginiz durum okulda olupda katılmamak.
 
İstediğin kadar şikayetçi ol bu ülkede haber sosyal medyada patlamadığı sürece hiçbir şey olmayacaktır çünkü şikayet edebileceğin yerler zaten onun tanıdıklarıdır
En haklı cevap, teşekkür ederim. Zaten okulumuzda torpil olduğunu biliyorum. Benimde aklıma ilk bu gelmişti.
 
Hepinize teşekkürler.

Teşekkürler oldukça detaylı ele almışsınız, ancak "İstiklal Marşı" töreninde konuşma yapılıp öğrencilerin dinlemeye zorunlu tutulması? Gürültü veya rahatsızlık yapmıyor sonuçta, sadece telefona bakıyor.
Bu şekilde düşünmek mantıksız. O zaman öğretmen tahtada ders anlatırken dinlemek istemeyen tablet/telefonla düzeni bozmadan oyun oynayabilir gibi bir şeye denk geliyor. İlerleyen zamanlarda bir şirkette sunum hazırlayıp sunarken elinde telefonla anlattıklarını dinlemeyen bir kesim olursa aynı tepkiyi verebilecek misin? Bu biraz karşı kişiye saygı ve kurallarla alakalı. Demek istediğini çok iyi anlıyorum fakat gerçek hayatta ve kuralı olan her yerde bunlar geçerli değil. Toplumun olduğu yerlerde bu kurallara uymamız ve saygı göstermemiz gerekiyor. Aradan kaç sene geçmiş okullarda uygulanan sistem değişmemiş. Nerdeyse benim zamanım ile aynı
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı