Atatürk dönemi din politikalarının ve İslam'a etkilerinin zararları nedir?

Çok sert yorum yaptı bayağı ya. 5816 var gerçekten dikkat etsin kendine.
Tüh ya harbiden laiklik var, biz senin ezanına nasıl karışabiliriz. Abii bu nasıl bir düşünce, nasıl aklımıza gelmez ya vayyy bee.

Dostum orada hakaret olarak bırakılmış ancak mesela Atatürk'ün fotoğrafını yere atmakta hakaret olabilir kime göre neye göre sizin kutsalınızı savunuyorum saçma cümleler kuruyorsunuz.
 
Dostum orada hakaret olarak bırakılmış ancak mesela Atatürk'ün fotoğrafını yere atmakta hakaret olabilir kime göre neye göre sizin kutsalınızı savunuyorum saçma cümleler kuruyorsunuz.
sen o cümlemde Atatürke hakaret ettiğimi hangi cümlemde fark ettin de beni uyardın anlamadım. Bu ülkede birşeyleri konuşamayacaksak birşeyleri nasıl açıklığa getireceğiz? Söylermisin hakaret olarak bırakılmış diyorsun ben farkında olmadan hakaret mi etmiş oldum?
 
Sen o cümlemde Atatürk'e hakaret ettiğimi hangi cümlemde fark ettin de beni uyardın anlamadım. Bu ülkede bir şeyleri konuşamayacaksak bir şeyleri nasıl açıklığa getireceğiz? Söyler misin hakaret olarak bırakılmış diyorsun ben farkında olmadan hakaret mi etmiş oldum?

Hakaret ettin demedim sert konuştun devam etme dedim.
 
Ne dersek diyelim, şeriat için her türlü bir kılıfınız olacaktı. Ben sizi kaale almayıp yorumunuzu tiye aldım.
Argüman sunamayıp her cevabımı farklı bir soruyla geçiştirmeye çalışmanız, ütopik düşüncelerle hayal dünyanızda adaleti tesis etmenizi cahilliğinize ve yaşınızın küçüklüğüne bağlıyorum. Benimle tartışmak istiyorsanız öncelikle "tiye almak" gibi karşı tarafı değil kendinizi küçük düşürdüğünüz alışkanlıklarınızdan vazgeçin. Size söylediğim her fikrin arkasını doldurabileceğime sizi temin ederim. Dolduramazsam yanıldığımı kabul ederim. Size de benzer bir bakış açısı tavsiye ediyorum. İyi akşamlar diliyorum.
 
1-) çoğunluk Müslüman ve çoğunluğun inandığı din bunu emrediyor.
Önemli olan bölgesel çoğunluk değil ülke yasalarıdır. Tarih boyunca bu ülkede senin kafanda olan çok insan oldu, zamanında falanca bölgelerde ermeniler çoğunlukta diye oraları ermenistan yapmak istediler. Günümüzde bazı güruhlar doğu bölgelerinde kürtler çoğunlukta diye ülkede eyalet sistemine geçilmesi ve doğu kısımlarının kürdistan olarak yönetilmesi gerektiğini savunuyorlar. Senin şu ezan dayatmanla Mardin'de belediyenin asfalta kürtçe yazılar yazması arasında hiçbir fark yok.

Ha senin kafanda ilerleyecek olsak bile iş senin istediğin gibi gitmez. Gençler artık çoğunlukla ateizme yöneliyor, kimse gidip de kimlik işleriyle uğraşmak istemediği için istatistiklere müslüman olarak geçiyorlar. Ciddi bir sayım yapılsa, ateist hristiyan vs. çoğunluklu bölgelerde bütün ezanlar kapatılsa yine sen kendini mazlum ilan edersin.
2-) aynısını bizde açık kadınlara yapsak kıyameyi koparırsınız bende onlara yanlışlık bakarsam günaha giriyorum demek ki benim de söz hakkım var.
Sen şort giyen kadın gördün mü pantolonun çadıra dönüyorsa bunun ayıbı kadında değil senin ahlaksızlığındadır. Ya toplum içinde insan gibi davranmasını öğrenene kadar annen baban seni sokağa salmasın ya da şeriatla yönetilen senin gibi varlıkların kol gezdiği bir ülkeye git.

Benim sana söylediklerime karşı aklına ilk gelen şey şortlu kadınlara yiyecek gibi bakmanın seni nasıl mazlum durumuna düşürdüğü ise sen benim karşıma alıp insan gibi tartışacağım birisi değilsindir. Şu yazdığını başta görmüş olsam buraya kadar da cevap vermezdim. Nasıl insanlarla muhatap oluyoruz ya.

İki cevap da birbirine yakın olduğu için aynı anda cevap vermek istedim. Bu cevabımla birlikte sizden müsadenizi isteyeceğim. Yanıt verirseniz bugün öğleye doğru cevap verebilirim.

Zina İslam'a göre büyük bir günahtır. Doğru. Hatta İslam'da Zina, toplumsal bir mesele olarak ele alınır. Toplumu tehdit eden bir unsur görüldüğünden Zina'nın suçu Müslümanlar için Recm'dir. Gayrimüslimler için İslam Hukukun'daki bir görüş ta‘zîr cezalarıdır. (eskilerden örnekle para cezası, hapis ya da kürek cezası gibi) Tabi İslam'da bir suça verilecek cezanın önemli bir derinliği bulunmaktadır. İslam'a göre eğer Devlet, bir suçu önleyici yolları yeteri kadar açmadıysa o suçu işleyenlere ceza veremez. Örneğin, Devlet vatandaşlarına eşit şartlar sunamamış ve bir kesimin açlıktan hırsızlık yapar hale gelmesine seyirci kalmışsa o kesimin hırsızlık yapmasına karşılık ceza veremez. Evliliğin kolaylaştırılmadığı, zinanın evlilikten daha ucuz olduğu bir durumda ceza verilemez. Böyle bir sürü örnek verilebilir. Genel bir özet geçecek olursam gayrimüslimler evlilik, boşanma, miras vb. konularda kendi hukukuna tabidir.
Hocam sizinle fikirselden çok inançsal bir zıtlığımız olduğu için ortak paydada buluşamayacağız o yüzden sizinle tartışmaya devam etmek istemiyorum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben ideal sistemin dini inançlarla temellendirilmemiş, katı, tam manada eşit ve sarsılmaz olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Önemli olan bölgesel çoğunluk değil ülke yasalarıdır. Tarih boyunca bu ülkede senin kafanda olan çok insan oldu, zamanında falanca bölgelerde ermeniler çoğunlukta diye oraları Ermenistan yapmak istediler. Günümüzde bazı güruhlar doğu bölgelerinde Kürt'ler çoğunlukta diye ülkede eyalet sistemine geçilmesi ve doğu kısımlarının Kürdistan olarak yönetilmesi gerektiğini savunuyorlar. Senin şu ezan dayatmanla Mardin'de belediyenin asfalta kürtçe yazılar yazması arasında hiçbir fark yok.

Ha senin kafanda ilerleyecek olsak bile iş senin istediğin gibi gitmez. Gençler artık çoğunlukla ateizme yöneliyor, kimse gidip de kimlik işleriyle uğraşmak istemediği için istatistiklere Müslüman olarak geçiyorlar. Ciddi bir sayım yapılsa, ateist Hristiyan vs. çoğunluklu bölgelerde bütün ezanlar kapatılsa yine sen kendini mazlum ilan edersin.

Sen şort giyen kadın gördün mü pantolonun çadıra dönüyorsa bunun ayıbı kadında değil senin ahlaksızlığındadır. Ya toplum içinde insan gibi davranmasını öğrenene kadar annen baban seni sokağa salmasın ya da şeriatla yönetilen senin gibi varlıkların kol gezdiği bir ülkeye git.

Benim sana söylediklerime karşı aklına ilk gelen şey şortlu kadınlara yiyecek gibi bakmanın seni nasıl mazlum durumuna düşürdüğü ise sen benim karşıma alıp insan gibi tartışacağım birisi değilsindir. Şu yazdığını başta görmüş olsam buraya kadar da cevap vermezdim. Nasıl insanlarla muhatap oluyoruz ya.

Hocam sizinle fikirselden çok inançsal bir zıtlığımız olduğu için ortak paydada buluşamayacağız o yüzden sizinle tartışmaya devam etmek istemiyorum. Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben ideal sistemin dini inançlarla temellendirilmemiş, katı, tam manada eşit ve sarsılmaz olması gerektiğini düşünüyorum.

Sapikdami ilan edildim?

Bak yürümek için önüme bakmam lazım karşımda açık giyinen bir kadın geliyorsa istemeden bakıyorsun ki otobüs gibi dar yerlerde her türlü bakıyorsun istemeden ve günaha giriyorsun.

Pantolonun çadıra dönüşmesine gerek yok sen bakarsan günah(istemeden, yanlışlıkla da dahil)kuran'da böyle geçer siz 3 milyon kere okuduğunuzdan gözünüzden kaçmış herhalde.

Konuyu sapıtıp bana sapik dediniz.

Açık giyinmeyide anlamadım gitti abazalar size bakmasın istiyorsanız kapalı giyinin bu kadar basit.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı