2. el olarak 18.000 TL bandına hangi el konsolunu almak mantıklıdır?

Steam Deck Oled kullanıcısıyım. Hafif oyunlar için kullanacağınızı belirtmişsiniz yukarıda. Bende benzer şekilde kullanıyorum, çok ağır oyunlar oynamıyorum ve çok stabil performans alıyorum. Steam Deck'i öneririm size. Yorumumda Asus ROG Ally'ı kullanmadığımı belirteyim daha önce.

Windows'a göre avantajı şöyle olur: daha konsol deneyimine sahip oluyorsunuz. Tek yerden güncelleme yapıyorsunuz, Windows gibi işletim sistemi, ekran kartı, driverlar vs uğraşmıyorsunuz. Stabil çalışıyor ve istediğinizde masaüstü moduna alıp Linux bir cihaz olarak kullanabilirsiniz. Şarjı gayet uzun gidiyor bence. Ağır oyun oynamadığımda birkaç saati çıkarıyor. Emülatör olarak benzer şekilde başarılı bir cihaz ve Retro Game Corps gibi ünlü Youtube kanallarında önerilen bir cihaz. Epic Games oyunları için kuracağınız bir eklenti ile doğrudan Epic hesabınızı açıp oyunları kurabiliyorsunuz. Modifikasyonla ilgilenirseniz, hafıza ve Ram artırma, çeşitli skinler veya dış plastiklerini değiştirme gibi şeyler yapabilirsiniz. Reddit'te güçlü bir topluluğu var ve sorun varsa çözümünü bulabiliyorsunuz ki şu ana kadar sadece bir eklenti yüzünden minik bir sorun yaşadım. Neredeyse 1 yıldır kullanıyorum cihazı.

Birçok kişinin göz ardı ettiği bir konu ise ergonomi. Asus'u yalnızca bir mağazada kısa süre denedim ama ergonomik olarak Steam Deck cidden çok başarılı. Bu kadar farkedeceğini düşünmüyordum tuş yerleşiminin. Daha yukarı konumlandırmışlar ve baş parmaklarınızı fazla kırmadan basıyorsunuz tuşlara. Dirseklerinizi bir yere dayayınca uzun süre yorulmadan oynarsınız öyle. Ayrıca oynayacağınız oyuna bağlı olarak trackpadler de çok işe yarıyor veya masaüstü modunda kullanışlı oluyorlar.

Oled ekranın kalitesini şahsen beğeniyorum. Kas gücü olarak Asus'a göre daha zayıf ama benim aradığım cihaz bu şekildeydi araştırırken ve memnunum. Asus'u alsam elde taşınır bir laptop gibi gelecekti. Benim düşünceme göre arkasında Steam olduğundan ve diğer markalar kadar sık yeni model çıkarmadığından güncelleme ve yazılım desteği daha uzun olacaktır.

Elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım. Merak ettiğiniz konular varsa cevaplamaya çalışırım.
eski nesil AAA oyunlarda denediniz mi hiç sarj performansı onlarda nasıl
 
eski nesil AAA oyunlarda denediniz mi hiç sarj performansı onlarda nasıl
Sanırım denemedim. Rise Son of Rome oynuyordum. Onda yine 3 saat gidiyor şarjı yaklaşık.

Protondb sitesi var. Buradan istediğiniz oyunun performansıyla ilgili yorumları görebilirsiniz. Örneğin gold rozeti verdikleri oyunu güzelce oynarsınız. Benzer şekilde Youtube'tan spesifik olarak oyunların performanslarına bakın. FPS değeri, kaç Watt güç çekiyor gibi değerleri gösterirler. Oradan da rahat anlarsınız.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı