9070 XT'nin saat hızı çok yüksek

mygunay50

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2019
Mesajlar
86
Merhaba arkadaşlar,
7800x3D.
Lexar 2x16 GB 30 CL 6000 MHz RAM.
MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
Sapphire Pulse 9070 XT.
1200W ENERMAX revolution PSU.
Yeni bir sistem topladım montajını kendim yaptım. CS 2 de sürekli crash yiyorum ( sürücü zaman aşımına uğradı) başka bir oyunda daha olmadı örneğin Spider-Man 1-2-Miles Morales - Ghost of Tsushima - PUBG- Diablo 4 vb bu oyunlarda sıkıntı yaşamadım ama CS 2 de sürekli crash yiyorum 10 dakida bir ve bunun sebebinin GPU clock Speed normalden yüksekte çalışması sebebi olduğunu buldum. Reddit ve yabancı kaynaklarda birçok kişi sorununu bu saat hızını düşürerek bulmuş bende de 3000'e kadar çıkıyor fotoğraftaki gibi. Millet bunu nereden nasıl düşürüp 2600 2700'lere sabitliyor anlayamadım gitti.
Ekran görüntüsü 2025-10-20 211154.png
Ekran görüntüsü 2025-10-20 211217.png
 
Voltaj ofset yöntemi ile undervolt vs yaptın mı? Yoksa varsayilan ayarlar ile mi kullanıyorsun?

CS2 de diğer oyunlara göre yüksek frekanslara çıkması normal. Eğer bir ayar değiştirmeyip bu sorunu yaşıyorsan sorun oyunda değil, sisteminde olduğunu belirteyim.
 
Voltaj ofset yöntemi ile undervolt vs yaptın mı? Yoksa varsayilan ayarlar ile mi kullanıyorsun?

CS2 de diğer oyunlara göre yüksek frekanslara çıkması normal. Eğer bir ayar değiştirmeyip bu sorunu yaşıyorsan sorun oyunda değil, sisteminde olduğunu belirteyim.

Varsayılan ayarlarda şu an ve sadece CS 2 de crash yiyorum.


Bu siteye göre base clock 1660 game clock ise 2400 MHz bende 3000'i geçiyor acaba BIOS otomatik over clock mu yapıyor?
 
Benim Pulse da 3000 i geçiyor sürekli ama çökme vs bir sorunum yok. Sadece hem korsan hem fsr4 modlu Cyberpunk arada çöküyor ama o da normal. Bence saat hızıyla alakası yoktur öyle olsa her oyunda çökerdi.
 
Voltaj ofset yöntemi ile undervolt vs yaptın mı? Yoksa varsayilan ayarlar ile mi kullanıyorsun?

CS2 de diğer oyunlara göre yüksek frekanslara çıkması normal. Eğer bir ayar değiştirmeyip bu sorunu yaşıyorsan sorun oyunda değil, sisteminde olduğunu belirteyim.
Voltage offset yapıp, undervolt yaparsa GPU CLOCK artar. Örnekleri aşağıda var.
1761022301570.png
 

Dosya Ekleri

  • 1761021953165.png
    1761021953165.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 7
Benim Pulse da 3000'i geçiyor sürekli ama çökme vs bir sorunum yok. Sadece hem korsan hem FSR4 modlu Cyberpunk arada çöküyor ama o da normal. Bence saat hızıyla alakası yoktur öyle olsa her oyunda çökerdi.

Sadece CS 2 de crash veriyor fazla oynadığım bir oyun değil ama haftalık kutu için giriyorum 4 5 maç. OCCT, heaven benchmark, FurMark, Cinebench 2023/2024, 3D mark tüm testleri yaptım bir sıkıntı hata uyarı vs vermiyor aldığım puanlar da diğer kullanıcılarla hemen hemen aynı.
 
GPU clock hızı 2970 MHz'e kadar boostclock performansın var 2700 MHz gameclock ortalama bir değerdir. 2970 MHz'e kadar çıkması oyunda gayet doğal ve bir sorun teşkil etmez. Herhangi bir değişiklik yapmayın sorunsuz kullanman gerekiyor zaten. Undervolt yaptıysan o yanlış ayarlanmış, doğru değil. Eğer herşey varsayılan ise sisteminde başka bir sorun var. Ekran kartı sürücüsü amd adrenalin edition bir hata vermesi veya oyunda crash olması sadece ekran kartında bir sorun olduğunu değil, diğer sistem bileşenleri (bellek , Güç kaynağı vb) sorun olabileceğini atlamayın.
 
GPU clock hızı 2970 MHz'e kadar boostclock performansın var 2700 MHz gameclock ortalama bir değerdir. 2970 MHz'e kadar çıkması oyunda gayet doğal ve bir sorun teşkil etmez. Herhangi bir değişiklik yapmayın sorunsuz kullanman gerekiyor zaten. Undervolt yaptıysan o yanlış ayarlanmış, doğru değil. Eğer her şey varsayılan ise sisteminde başka bir sorun var. ekran kartı sürücüsü AMD Adrenalin Edition bir hata vermesi veya oyunda crash olması sadece ekran kartında bir sorun olduğunu değil, diğer sistem bileşenleri (bellek, güç kaynağı vb) sorun olabileceğini atlamayın.

Diğerlerinde bir sorun varsa nasıl anlayabilirim?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı