Matematik nasıl çalışılır diye soranlara aşağıdaki gibi bir tavsiye veriyorum. Madem senin konu anlatım dinleyecek zamanın yok 3. adımdan itibaren uygulayabilirsin.
- Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.
- Sonra notlarını tekrar et. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya tekrarın bitince tekrar yapmaya çalış. Buradaki soruların fotolarını çek.
- soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. o zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış. Baktın gelmiyor çözüme bak ama çalışman bitince bunları tekrar yapmaya çalış. Yine bunlarında fotolarını çek.
- Kitapta kalan testleri kendi başına çözmeye çalış. Yapamadığın veya yanlış yaptığın sorularında fotolarını çek. Bunları yine birisine çözdür. Sonra kendi başına tekrar çözmeye çalış. Tabi tıkandığın yerde çözüme hemen bakma.
- Bu şekilde çalışarak bir tane konuyu bitirdikten sonra, yeni konuya geçmeden önce, 2,3 ve 4. adımlarda çektiğin soruların fotolarından bir worde aktarıp çıkart veya tabletin varsa tablette pdf formatında o testi tekrar çözmeye çalış. Ama bu sefer hiç kimseden yardım alma. Buradaki soruları bir kaç kere tekrar tekrar çözmüştün, tıkandığın yerde hatırlamaya çalış nasıl çözdüğünü.
- 5. adımda bittikten sonra yeni bir konuya geçebilirsin ve aynı adımları yapmalısın.
Not: İşin püf noktası "hatırlamak"