2K oyun için RTX 5070 Ti vs RX 9070XT

Nevir

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2017
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 2K Gaming için bilgisayar almayı düşünüyorum. Genel olarak rekabetçi oyunlar da oynasam arada AAA oyunlar da oynuyorum ve yeni gelecek güzel oyunları da rahat bir şekilde oynamak istiyorum.
RTX 5070 Ti alırsam MSI Gaming Trio düşünüyorum. Eğer farklı bir marka öneriniz varsa, önerirseniz sevinirim.
9070 XT almak istememin nedeni, saf kas gücü olarak aynı olmaları ve fiyat farkının en az 10-15k olması. Bundan dolayı o parayı farklı yerlere harcamak kafamı kurcalıyor. Ama genel olarak firmaların NVIDIA ile daha çok yakından çalıştığı için DLSS vb. gibi yapay zekâ araçlarının burada daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 
AMD ve getirdiği problemlerle uğraşmaya değmez, ucuz ki bir bedeli var bunun. Biz sürücü işini beceremiyoruz dememek için gidip 2 nesil öncesinin desteğini kesmeye kalktılar. 5070 Ti alacaksan gidip 50 bin liraya almak yerine 40 bin civarına PNY gibi markaları tercih etmelisin.
 
Nvidiadan şaşmayın, iki seçenekten biris nvidia ise her zaman onu ercih edin. Kas gücü falan hikaye. Sorunsuzluk ile kas gücü farkını hayli hayli kapatır.
 
Arada 10k fiyat farkı var, tabii ki 5070 Ti. Paran varsa tabii ki NVIDIA al ama param cebimde kalsın dersen 9070XT de iş yapar.

2 yıldır AMD kullanıyorum ve sadece 2 kere sistem kendi kendine kilitlenip kapandı, onun dışında hiç sorun yaşamadım. Diğer arkadaşların abarttığı "AMD'nin getirdiği problemler" nedir acaba?
 
5070 Ti tercih edilebilir fakat ucuzu hangisi ise onu alın. Tüm modellerinin soğutması sizi tatmin edecektir.

Yukarıdaki mesajlara katılmıyorum. AMD ve NVIDIA versusunda direkt NVIDIA tercih edilmemeli. Model var model var. 3 yıldır 6600 XT kullanıyorum, AMD ve getirdiği problemlere bir ben rastlayamadım. Şu tarz genellemeleri saçma buluyorum.
 
5070 Ti tercih edilebilir fakat ucuzu hangisi ise onu alın. Tüm modellerinin soğutması sizi tatmin edecektir.

Yukarıdaki mesajlara katılmıyorum. AMD ve NVIDIA versusunda direkt NVIDIA tercih edilmemeli. Model var model var. 3 yıldır 6600 XT kullanıyorum, AMD ve getirdiği problemlere bir ben rastlayamadım. Şu tarz genellemeleri saçma buluyorum.

Kesinlikle size katılıyorum. Sizi bilmem ama beni artık bu durum beni çıldırtmaya başladı. Nereye gidersem gideyim sürekli AMD kartlar gömülüyor, yok AMD'nin getirdiği sorunmuş, yok AMD'nin sürücü sorunu varmış, yok aşırı ısınıyormuş. 2 yıldır RX 7800XT kullanıyorum sorunlar ile aşırı az karşılaştım aşırı rahatım. Onuda geçtim 6 yıldır R7 240 kullanıyorum, aşırı eski bir kart olmasına rağmen ben o kart ile zorlayıcı oyunlar oynadımda bir kere kart hata vermedi. Ya 2014'ten kalma kart ile bir kere WattMan hatası almadım ben. Ama sorsan AMD kusurlu, AMD hatalı.
 
2 yıldır RX 7800XT kullanıyorum sorunlar ile aşırı az karşılaştım aşırı rahatım.
Sorunlar ile karşılaştığınızı kabul etmişsiniz, daha neyi zorluyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Sorunlar ile karşılaştığınızı kabu letmişsiniz, daha neyi zorluyorsunuz?

2 yılda iki kez yaşadım. Sorunda AMD işlemcimin dahili grafik biriminin açık olması. Dahili grafik birimi açık olduğu zaman bu sorunu yaşayabiliyorsun ama sistemi yeniden başlatınca hiç sorun yaşamadan devam ediyorsun. Sırf aradaki fiyat farkı ve saf kas gücünden vazgeçmek için 2 yılda iki kez sadece sistemin kilitlenip, yeniden başlatınca sorunsuz devam etmesine değecek mi?
 
Aradaki fiyat farkı sizin için çok önemli değilse nvidia tabi ki daha alınası ama ben hem 5080 ve 9070xt sahibi olarak, 9070xt de en ufak bir sorun yaşamadım. 9070xt akıp gidiyor cidden. Sadece cyberpunkta fg4x ve patch tracing açıp oynamak isterseniz 9070xt, 5070ti veya 5080den fark yiyor. Yine de ben o kadar fiyat farkı verilmesi taraftarı değilim zira 9070xt nin zorlandığı herhangi bir oyuna denk gelmedim...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı