R5 5600 için 4000-5000 TL sıvı soğutma önerisi

13400F İle Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 Kullanıyorum en ağır yük altında bile 60 dereceleri görmedi.

@KafadanKontak arkadaşın attığı Corsair Sıvı soğutucu fiyatına göre iyi onu alabilirsin.
 
Son düzenleme:
Hocam akvaryum kasa mı alsam? Bol bol fan var çünkü bayağı soğutur. Benim şu anki kasamda 4 tane fan mevcut. 3'ü önde 1'i arkada.

Hocam iş kasanın tipinde değil kasanın kendisinde. Kasanızın hava sirkülasyonunu iyi ve sağlıklı şekilde yapabilmesi çok önemli aksi taktirde soğutucunun pek bir önemi kalmaz.
 
Hocam bilgisayarımı toplayan abi termal macunun kaliteli olduğunu ve 5 yıl götürceğini söyledi ama daha bilgisayarı toplayalı 1 yıl 11 ay oldu. 2 Yıl bile olmadı yani.

5 yıl götüren termal macun lafı tamamen yalandan ibaret. Her macun farklıdır. Bilgisayarın ısı değeleri neticesinde yenilersiniz. Siz en iyisi macun değiştirin.

Hocam stok fan kullanıyorum işlemcide. Kendi gelen soğutucu yani.

Kötü bir soğutucu zaten. Attığım soğutucu + macun değişimi ile buz gibi çalışır. Sıvıya asla gerek yok.

 
Hocam iş kasanın tipinde değil kasanın kendisinde. Kasanızın hava sirkülasyonunu iyi ve sağlıklı şekilde yapabilmesi çok önemli aksi taktirde soğutucunun pek bir önemi kalmaz.
Hocam fanlar, ekran kartı, stok fan falan baya tozlu. Hava akışı eskisi kadar iyi değil hatta kasanın rgb ışıkları bile tozdan gözükmüyor.
 
Hocam evde bilgisayar temizlemekle alakalı biri yok.
Hocam kasayı balkona çıkarıyorsunuz. Sonra saç kurutma makinesini soğuk modda kullanarak ve kasa içindeki fanların yapraklarını da elinizle tutarak yani serbestçe dönmesini engelleyerek tüm tozları soğuk üfleyen saç kurutma makinesiyle söküp atıyorsunuz. BU kadar zor olan bir şey değil. Bir yerden başlamak lazım. O sisteme en kral soğutucuyu da koysan o kadar toz oldukça arızalar almaya başlar ve soğutmadan da olması gerektiği gibi faydalanamazsınız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı