RTX 4050 laptopta Battlefield 6 Oynarken Ekran kararıp “DXGI_ERROR_INVALID_CALL” hatası veriyor

xwLOGAN

Megapat
Katılım
26 Ocak 2015
Mesajlar
400
Çözümler
3
RAM
16 GB DRR5
Ekran kartı
RTX 4050 Mobile
Anakart
HP 8BD4
İşlemci
AMD Ryzen 7 7840HS
Herkese merhaba,

Battlefield 6 oynarken bir anda ekranım kararıyor ve sistem kilit ekranına düşüyor. Bazen de ekran gidip geliyor ve hemen ardından “DXGI_ERROR_INVALID_CALL” hatası beliriyor.

Sistemi güvenli moda alıp DDU ile ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırdım. Sonrasında NVIDIA’nın en güncel sürücüsü olan 581.80-notebook-win10-win11 sürümünü temiz kurulum ile yükledim. Ancak sorun düzelmedi; hatta artık hata oyuna girer girmez ortaya çıkmaya başladı.

Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2025-11-16 180219.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-16 180219.png
    3,5 MB · Görüntüleme: 11
576.88 kurmanızı öneririm, son sürümde çökmeler ve FPS'in kendi kendine 60'a sabitlenmesi sorunları yaşıyordum şimdi sıkıntı kalmadı.
 
Oyunda VRAM sızması sorunu var zaten 6 GB VRAM yetmiyor. Araştırdım Reddit'te falan bu konu tartışılıyor.
Evet aynen öyle 5600 civarı var sanırsam sistemin oyun 5900 gibi bir şey kullanıyor sorun bundan kaynaklı gibi duruyor ama ilginçtir ki önce BF V yaptım sonrasında ise BF 6 yaptım sorun yaşamadan saatlerce oynadım ve hiçbir şeyi değiştirmedim sistemdeki

HP laptopumu az önce açıp Battlefield 6’ya girmek istedim. Oyunun ilk dakikalarında ekran sürekli kapanıp açılmaya başladı, klavye ışıkları gidip geldi, Windows adeta sapıttı ve sık sık kilit ekranına düştü. Bu durum uzun süre devam etti. Oyun hata vermedi çünkü menüye geçtiğim ve sürekli alt-tab yapıyordum tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Yıllardır laptop kullanıyorum, 5 yıl 2 farklı Monster cihaz kullandım ama hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu oyun cihazıma zarar verir mi?
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı