LoxAlper
Decapat
- Katılım
- 13 Şubat 2023
- Mesajlar
- 53
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Asıl olay bunlar da değil, atölye desteği çok fazla özgürlük sunuyor bu sayede atıyorum 20 dolarlık oyundan aldığın eğlence Epic Games ile aldığın 20 dolarlık oyuna göre kat kat daha fazla olabiliyor. Nexus mod gibi siteler bunu hafifletseler bile böyle bence. Ayrıca insanın gözüne arayüz olarak da Steam daha cazip geliyor. Sonuçta çok köklü bir şirket. Support mekanizması çok güzel mesela. Ayrıca ayarlar vs. daha derli toplu asla web tabanlı hissettirmiyor. Arkadaş edinmek ve gruplara katılmak adına çok daha elverişli sanal dünyada bile etkileşimde bulunmak zaten önemli birileriyle. Ayrıyeten pazarı vs. var.
Epic'te çalıştıramadığım ve desteği kesilen çok fazla oyun var Steam'e göre ayrıca. Ve Steam'de bulunan oyunlar o kadar eskiler ki bazıları mağaza satışından kaldırılıyor yani köklü mağazacılık farklı bir olay. Epic'e de ihtiyacımız var Steam'ede.
Bir de Steam kendi içinde aslında Discord gibi sistemlerde barındırıyor. İnceleme sistemi Epic'e göre çok daha başarılı ki Steam'i Steam yapan olay inceleme sistemi zaten, kuratör sistemi başarılı. Yani Epic asla ekosistem gibi hissettirmiyor. Epic Games yayıncı olmayan kuratör olmayan ve ekosistemden bir beklentisi olmayanlara hitap eder.
Steam birçok konuda güvenilir olabilir ancak aynı oyunlar 5500 tutarken Epic Games'te 1300 civarı tutuyor(indirimli hali ile indirimsiz 2200) o yüzden öğrenci ekonomisi ile maalesef ki Epic Games tercih edilmek zorunda kalıyor.