Hocam iyi diyorsunuz da o da gözümü korkutuyor sanayi ortamı hep bize kötü lanse edildi, insanı yoran canını çıkartan bir yer gibi.
Şuradan kırsal bir şehirde oto elektrikçiye gidiyorsun. Yarım saat süreceği müphem iş için 2-3 saat sıra bekliyorsun. En az 1000-1500TL veriyorsun. Parçayı söküyor eline veriyor aynısını alıyor geliyorsun. Stok problemi yok, iş riski yok, elektrik çarpsa 12V gıdıklamaz bile. Günde 10 müşteri geliyor. Hafta sonu daha fazla. 6 günden 15K kazansa 90bin TL'yi minimum 1 haftada kazanıyor. Profesör maaşı 120bin TL. Ben mühendisim, maaşım 70 bin. Hanım çok istiyorsan sanayide sen çalış dedi yemin ediyorum dükkan aradım bulsam açacaktım. Oğlana doğduğu gün bir arsa aldım, zamanla değerlenir bi dükkan parası ederse gider açar yapacak bişey yok. 2020'de 50bin TL ye aldığım arsanın fiyatı şu an 1Milyon TL ye yaklaştı. Artık evlenirken mi satar, iş kurarken mi satar, müteahhite verir daire mi alır, satar araba mı alır naparsa yapsın 18 yaşında...
Ha şu olur, okumuşa okumuş kız felan filan derler... Onların nazı da ayrı mesele kendimden biliyorum. Hiç gerek yok 18 yaşında atılsın hayata 20 yaşında da yine kendi gibi genç bi kızla evlensin çocuklarıyla beraber büyüsün eğlensin enerjisi varken yapsın.
Okuyacaksın iş bulacaksın askerlik yapacaksın yaş geliyor 30-35 ondan sonra kız bulmak problem... Çocuğum 5 yaşında ben 40 yaşındayım. Çocuk 20 yaşında geldiğinde üniversite diyecek ben 55 yaşında moruk olacam.
Hayat kısa gençler. Sizde kısa yoldan para kazanacağınız işlere girin. Yatırımınızı gençken yapın.
Sanayi ortamı kötüymüş. Eli yüzü yağ olsun ne farkeder ? İdda ediyorum sanayide prof maaşının 4 katını kazanamayan ağlıyordur.
Kaynakçılık mevzuna hiç girmeyim. Çok istediğiniz yurtdışı hayaline kavuşma ihtimali burada doktora yapandan daha yüksek biraz araştırın. Biz yandık siz yanmayın.
Hocam oğlunuzun ileride rızası olmadan bu işi yapmanız hiç doğru olmaz. Kararı oğlunuz versin bence.
Çocuk tıp kazanırsa neden yollamayım ancak potansiyel yok çocukta. Bu benim evladım bunu kabullenmek yeterince zor.
Çocuğu insanların genel olarak iyi diye bildiği bir mesleğe yada okumaya zorlayıp, olamadığı zaman hayat boyu başarısız hissettirmektense. Olan potansiyelini onun en iyisi olmasına yardımcı olmak ona daha faydalı olacaktır.
Gidin bakın, 99% mühendisler altlarında çalışan işçilerin 1/4 ü kadar maaş alıyordur. Öyle müdürlükler üst makamlar çok düşük oranlar. Çok daha yüksek maaş alan var mı ? Var ama kaç tanesi alıyor ?
Kendi işinin patronu olsun, okuyacaksa ona da destek veririz.