Üniversiteyi bırakmak mantıklı mı?

Fake Rfue

Hectopat
Daha fazla  
Klişe bir konu gibi gelecek size ama bu kararı vermek sizce ne kadar mantıklı. İyi bir üniversitede işletme okuyorum (1.sınıf), okulu bitirince iyi bir yere gelirim ondan şüphem yok ama ne bölüm ilgimi çekiyor ne de YKS'ye hazırlanırken istediğim bir meslek vardı. Hala da sevdiğim bir meslek yok açıkçası, işletmeyi de okudukça belki hoşuma gider diye yazdım. Küçüklükten beri futbolcu olma hayalim vardı ama artık yaşım geçti, ben de hakem olmayı düşündüm. Sadece hakem gibi düşünmeyin başka ne iş yapılabilir bilmiyorum, buraya yazma sebebim de hem ailemi ikna edememem hem de okulu bıraksam parasız kalırım korkusu olduğundan kafamda da net bir kararım yok. Çok fazla gidip geliyorum düşünceler arasında. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Gerçekçi bir hedefin yoksa bırakmamanı öneririm. Türkiye şartları maalesef istediğin şeyin peşinde koşman için uygun değil. Zaten kazandığın iyi bir bölüm varsa ve başarılı olacağına inanıyorsan bir şekilde sevmeye çalış, işini eline al. Hakemlik için yine bir yandan çalışmalarını devam ettirebilirsin fakat elde hiçbir şey yokken üniversiteyi bırakmanı tavsiye etmem.

Klişe bir konu gibi gelecek size ama bu kararı vermek sizce ne kadar mantıklı. İyi bir üniversitede işletme okuyorum (1.sınıf), okulu bitirince iyi bir yere gelirim ondan şüphem yok ama ne bölüm ilgimi çekiyor ne de YKS'ye hazırlanırken istediğim bir meslek vardı. Hala da sevdiğim bir meslek yok açıkçası, işletmeyi de okudukça belki hoşuma gider diye yazdım. Küçüklükten beri futbolcu olma hayalim vardı ama artık yaşım geçti, ben de hakem olmayı düşündüm. Sadece hakem gibi düşünmeyin başka ne iş yapılabilir bilmiyorum, buraya yazma sebebim de hem ailemi ikna edememem hem de okulu bıraksam parasız kalırım korkusu olduğundan kafamda da net bir kararım yok. Çok fazla gidip geliyorum düşünceler arasında. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Ailenizi tanımıyorum ama üniversiteyi bıraktığınız an büyük ihtimal acilinden özel sektörde iş aramaya başlayacaksınız şu an aileniz size bakıyorsa üniversite okuduğunuz içindir bıraktığınız an maddi desteği kesebilirler bir de elinizde mesleğiniz yoksa acılı bir süreç sizi bekliyor.

5 yaşında oğlum var. Üniversite okumasın oto elektrikçi veya kaynakçı olsun diyorum. Hanım dövecek gibi oluyor kayınpederin gözleri parlıyor. Kaç tane mühendis var ve yüzde binde kaçı şu an 100bin TL üstü maaş alıyor ? Ama kaynakçıların, oto elektrikçilerin kısaca zanaatçıların ortalaması 100bin in çok üstünde ve bunun oranı da çok yüksek. Diyeceklerim bu kadar.

5 yaşında oğlum var. Üniversite okumasın oto elektrikçi veya kaynakçı olsun diyorum. Hanım dövecek gibi oluyor kayınpederin gözleri parlıyor. Kaç tane mühendis var ve yüzde binde kaçı şu an 100bin TL üstü maaş alıyor? Ama kaynakçıların, oto elektrikçilerin kısaca zanaatçıların ortalaması 100bin in çok üstünde ve bunun oranı da çok yüksek. Diyeceklerim bu kadar.

Hocam eğer okumaya hevesi yoksa direk sanayiye gönderin derim şu an farkında değiller ileride size çok şükür ederler ayrıca dediğinize katılıyorum ama en önemli şey bence yaş ne kadar erken o kadar iyidir.

5 yaşında oğlum var. Üniversite okumasın oto elektrikçi veya kaynakçı olsun diyorum. Hanım dövecek gibi oluyor kayınpederin gözleri parlıyor. Kaç tane mühendis var ve yüzde binde kaçı şu an 100bin TL üstü maaş alıyor? Ama kaynakçıların, oto elektrikçilerin kısaca zanaatçıların ortalaması 100bin in çok üstünde ve bunun oranı da çok yüksek. Diyeceklerim bu kadar.

Hocam iyi diyorsunuz da o da gözümü korkutuyor sanayi ortamı hep bize kötü lanse edildi, insanı yoran canını çıkartan bir yer gibi.

Hocam iyi diyorsunuz da o da gözümü korkutuyor sanayi ortamı hep bize kötü lanse edildi, insanı yoran canını çıkartan bir yer gibi.

Hocam, daha önce hiç uzun süre bir sektörde çalıştınız mı? Eğer çalıştıysanız iş ne kadar zor olursa olsun bedeniniz ve mentaliniz zamanla alışıyor ve gerisini akışına bırakıyorsunuz sorun olmuyor tabii belli bir yaştan sonra birilerinden emir almak çok zor gelebilir.

5 yaşında oğlum var. Üniversite okumasın oto elektrikçi veya kaynakçı olsun diyorum. Hanım dövecek gibi oluyor kayınpederin gözleri parlıyor. Kaç tane mühendis var ve yüzde binde kaçı şu an 100bin TL üstü maaş alıyor ? Ama kaynakçıların, oto elektrikçilerin kısaca zanaatçıların ortalaması 100bin in çok üstünde ve bunun oranı da çok yüksek. Diyeceklerim bu kadar.
Hocam oğlunuzun ileride rızası olmadan bu işi yapmanız hiç doğru olmaz. Kararı oğlunuz versin bence.

Şuradan kırsal bir şehirde oto elektrikçiye gidiyorsun. Yarım saat süreceği müphem iş için 2-3 saat sıra bekliyorsun. En az 1000-1500TL veriyorsun. Parçayı söküyor eline veriyor aynısını alıyor geliyorsun. Stok problemi yok, iş riski yok, elektrik çarpsa 12V gıdıklamaz bile. Günde 10 müşteri geliyor. Hafta sonu daha fazla. 6 günden 15K kazansa 90bin TL'yi minimum 1 haftada kazanıyor. Profesör maaşı 120bin TL. Ben mühendisim, maaşım 70 bin. Hanım çok istiyorsan sanayide sen çalış dedi yemin ediyorum dükkan aradım bulsam açacaktım. Oğlana doğduğu gün bir arsa aldım, zamanla değerlenir bi dükkan parası ederse gider açar yapacak bişey yok. 2020'de 50bin TL ye aldığım arsanın fiyatı şu an 1Milyon TL ye yaklaştı. Artık evlenirken mi satar, iş kurarken mi satar, müteahhite verir daire mi alır, satar araba mı alır naparsa yapsın 18 yaşında...

Ha şu olur, okumuşa okumuş kız felan filan derler... Onların nazı da ayrı mesele kendimden biliyorum. Hiç gerek yok 18 yaşında atılsın hayata 20 yaşında da yine kendi gibi genç bi kızla evlensin çocuklarıyla beraber büyüsün eğlensin enerjisi varken yapsın.

Okuyacaksın iş bulacaksın askerlik yapacaksın yaş geliyor 30-35 ondan sonra kız bulmak problem... Çocuğum 5 yaşında ben 40 yaşındayım. Çocuk 20 yaşında geldiğinde üniversite diyecek ben 55 yaşında moruk olacam.

Hayat kısa gençler. Sizde kısa yoldan para kazanacağınız işlere girin. Yatırımınızı gençken yapın.

Sanayi ortamı kötüymüş. Eli yüzü yağ olsun ne farkeder ? İdda ediyorum sanayide prof maaşının 4 katını kazanamayan ağlıyordur.

Kaynakçılık mevzuna hiç girmeyim. Çok istediğiniz yurtdışı hayaline kavuşma ihtimali burada doktora yapandan daha yüksek biraz araştırın. Biz yandık siz yanmayın.

Hocam oğlunuzun ileride rızası olmadan bu işi yapmanız hiç doğru olmaz. Kararı oğlunuz versin bence.

Çocuk tıp kazanırsa neden yollamayım ancak potansiyel yok çocukta. Bu benim evladım bunu kabullenmek yeterince zor.

Çocuğu insanların genel olarak iyi diye bildiği bir mesleğe yada okumaya zorlayıp, olamadığı zaman hayat boyu başarısız hissettirmektense. Olan potansiyelini onun en iyisi olmasına yardımcı olmak ona daha faydalı olacaktır.

Gidin bakın, 99% mühendisler altlarında çalışan işçilerin 1/4 ü kadar maaş alıyordur. Öyle müdürlükler üst makamlar çok düşük oranlar. Çok daha yüksek maaş alan var mı ? Var ama kaç tanesi alıyor ?

Kendi işinin patronu olsun, okuyacaksa ona da destek veririz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı