Ryzen 7 7800x3D için 5000-7000TL arası sıvı soğutucu önerisi

5000-7000TL arasında 360mm sıvı soğutucu lazım. İşlemci Ryzen 7 7800x3D.
Okadar yüksek bütçeye gerek olduğunu düşünüyor musunuz? İşlemciniz Ryzen 7 7800X3D, giriş seviyesi bir 240 mm soğutucu bile yeterli. Üst seviye soğutuculara Ryzen 9 9900X falan kullanmadığınız sürece gerek yok.
Bu çok uygun fiyatlı:
 
O kadar yüksek bütçeye gerek olduğunu düşünüyor musunuz? İşlemciniz Ryzen 7 7800x3D, giriş seviyesi bir 240 mm soğutucu bile yeterli. Üst seviye soğutuculara Ryzen 9 9900X falan kullanmadığınız sürece gerek yok.
Bu çok uygun fiyatlı:

Kanka biraz da görünüş açısından istiyorum bu nasıldır?
 
Demin Ocypus markasının L36 PRO 360mm tepe modelini biraz araştırdım da aklımı çelmedi desem yalan olur. Kağıt üstünde fanların CFM değerleri, hava basınçları ve izlediğim videolarda genel olarak 9800X3D gibi bir işlemciyi oyun yüklü testlerde ciddi düşük sıcaklıklarda tutması baya ilgimi çekti. Öte yandan, pompasına da 100.000 saat ömür vermişler ki bu bayağı iyi, ben de 360mm sıvı soğutma arayışı içerisindeyim ve bu modelin avrupa fiyatı 170 dolarmış şuan baya alınabilir fiyata düşmüş ve buna IPS ekran da dahil. Esas kafamdaki soru görece bir tık yeni model olduğu için kronik bir sorunu olup olmadığı veya başımı ağrıtıp ağrıtmayacağı aslında ancak bu risk pek tabi çok bilinen markalarda da var.
 
Demin ocypus markasının L36 Pro 360mm tepe modelini biraz araştırdım da aklımı çelmedi desem yalan olur. Kağıt üstünde fanların CFM değerleri, hava basınçları ve izlediğim videolarda genel olarak 9800x3D gibi bir işlemciyi oyun yüklü testlerde ciddi düşük sıcaklıklarda tutması bayağı ilgimi çekti. Öte yandan, pompasına da 100.000 saat ömür vermişler ki bu bayağı iyi, ben de 360mm sıvı soğutma arayışı içerisindeyim ve bu modelin Avrupa fiyatı 170 dolarmış şu an bayağı alınabilir fiyata düşmüş ve buna IPS ekran da dahil. Esas kafamdaki soru görece bir tık yeni model olduğu için kronik bir sorunu olup olmadığı veya başımı ağrıtıp ağrıtmayacağı aslında ancak bu risk pek tabii çok bilinen markalarda da var.

Yarın sipariş edeceğim bakalım fiyatı uygun geldi bana deneyeceğim.
 
Sıcaklık değerlerini videolardaki testlerde bayağı bayağı iyi buldum, aynı ürünün benzer değerlerle daha bilinen markalardaki karşılığı çok daha yüksek fiyat farkı ortaya çıkarıyor bence denenebilir.
Yarın sipariş edeceğim bakalım fiyatı uygun geldi bana deneyeceğim.
Sizden görüp hemen yapıştırdım konusunu.
 
Sizden görüp hemen yapıştırdım konusunu.
Değerleri bana muazzam geldi, dediğim gibi kronik bir sorunu olup olmadığını bilmiyorum ama izlediğim videolarda oyun testlerinin yapıldıkları da dahil, baya baya iyiydi performansı.
 
Değerleri bana muazzam geldi, dediğim gibi kronik bir sorunu olup olmadığını bilmiyorum ama izlediğim videolarda oyun testlerinin yapıldıkları da dahil, bayağı bayağı iyiydi performansı.

Thermalright markasını arkadaşlarıma önermiştim memnunlar ama sıvı soğutucuları nasıl bilmiyorum zaten 2 yıl biribir değişim hakkı veriyor sıkıntı olursa değiştiririm.
 
Thermalright markasını arkadaşlarıma önermiştim memnunlar ama sıvı soğutucuları nasıl bilmiyorum zaten 2 yıl biribir değişim hakkı veriyor sıkıntı olursa değiştiririm.
Kendini ispatlamış marka Thermalright'da zaten bu alanda ama ben biraz markadan ziyade model seçmekten yanayım konu sıvı soğutma olduğunda, MSI'ın da çok sorunlu modelleri var mesela ama pratikte bilinen bir marka.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı