Çözüldü BIOS sıfırlama sonrası bilgisayar internete bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tunahanergin1

Decapat
Katılım
25 Haziran 2023
Mesajlar
65
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar merhaba. Valorant girmeyi denerken Secure Boot hatası alıyordum ve secure bootu açtığımda bilgisayar çalışmasına rağmen görüntü gelmiyordu, RAM'leri tak çıkar yaptığımda bu sorun düzeliyordu. Ben BIOS'tan ayarları eski haline getirdiğimde bilgisayar internete bağlanmamaya başladı. BIOS’ta install/clear boot keys, CSM vb. ayarlarla oynadıktan sonra bu hata olduğu için BIOS ayarlarını default’a çektim ama problem devam ediyor. Final haftam ve bilgisayarıma ihtiyacım var acil yardım ederseniz sevinirim.
 
Çözüm
@tunahanergin1, anladım. Sistemi kapatın, PSU elektrik kablosunu çekin, prizden de çıkarabilirsiniz, sistemi çalıştırma butonuna birkaç kez basın, sistemi bu şekilde 10 dakika bırakın, sonra tekrar açın sistemi.

Bilgi verirsiniz.
O ekrandan 4’e basıp güvenli modda başlatınca da your device ran into a problem diyip otomatik onarma kısmına atıyor. Hiçbir şekilde bilgisayar açılmıyor şu an. Aklıma gelen şey ise şu: Hocam en başta bilgisayar güvenli modda açıldığından dolayı internete bağlanamama sorunu yaşamış olabilir miyim?
 
BIOS sıfırladığım zaman bende saat farkı olmuştu. O da internete bağlanmama engel oluyordu. Pilini değiştirdim çözüldü, dene istersen.
 
@tunahanergin1, hadi gözün aydın, ama temiz bir format at o sisteme, yine sorun çıkarmasın.
Aynen öyle çok teşekkürler, hazır buradayken bir kaç sorum olacak. Önceden elle BIOS’tan CPU/GPU voltajını vs. ayarlamıştım kendimce overclock için. Şu an BIOS ayarları sıfırlanınca da ram mhz 2400 e düşmüş. Bu ayar harici yapmam gereken bir ayar olur mu sizce? PBO ile de uğraşmıştım biraz, performanstan baya memnundum. Ve şu lanet BitLocker nasıl kaldırılıyor?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı