Otomatik saat mekanizmalarını nereden alınır?

enesnazmigun

Yoctopat
Katılım
7 Ocak 2026
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hobi olarak kendime mod saat yapmak istiyorum. NH35, NH36, 8215 gibi mekanizmalar kullanmak istiyorum. Aliexpresten vergi olayları yüzünden sıkıntı oluyor. Acaba tahtakalede ya da doğu bankta mekanizma satan saatçiler var mıdır ya da temin etmenin bir yolu.
 
Kasa ve mekanizmayı alamıyorsunuz. Tek çare sarı sitede başka mod yapanların ilanlarını inceleyip onlardan toparlamak parçaları. Gel gelelim mod yapma konusuna, bunlar artık mod Seiko olmaktan çıkıyor. Özünde bu iş orijinal bir Seiko saatini alıp kadran, indeks, kol modlama işiydi, artık klon mekanizma ve kasa gibi parçalarla komple bir saat yapılıyor.

Hem kendim hem çevreme de birkaç tane mod saat yapmış biri olarak da kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kalite kontrolsüz bir ürün olunca elinizdeki parçanın uzun süreler boyunca sorunsuz çalışması tamamen şansa dayalı. İşçiliği vasat bütün parçaların, kasadan mekanizmaya ne şartlarda üretildiği ya da ne tür kalite kontrolden geçtiği meçhul olduğu için resmen gerçek bir saat markasının otomatik saatine vereceğiniz fiyatları "mod" saatlere vermek hiç mantıklı değil bence. Yine de karar sizin, ben fikir vermesi adına kendi tecrübemi paylaşmak istedim.
Birkaç konu evvel aynı soru sorulmuştu.
 
Hobi olarak kendime mod saat yapmak istiyorum. NH35, NH36, 8215 gibi mekanizmalar kullanmak istiyorum. Aliexpresten vergi olayları yüzünden sıkıntı oluyor. Acaba tahtakalede ya da doğu bankta mekanizma satan saatçiler var mıdır ya da temin etmenin bir yolu.
En iyi alternatif, Türkiyede satılan nh35 çin malı saatlerden edinip mekanizmayı sökmek. En uygunu da YANILMIYOR İSEM Reward Excellent serisinin Tsuyosa klonu, sıfır olarak. Haricen Dolap veya sarı site vesair araştırmak, işin içine gömülmek mümkün. Haricen tek alternatif yurtdışı, o konuda da vergiyle beraber 40 dolarlık mekanizma 100 dolara çıkar gümrükle.

Aliexpresste nh35 diye satılan mekanizmalardan uzak durun, nh35 ile tek alakaları boyutları çünkü. haricen 8215 satılıyor aliexpresste ama o da bana çok güven vermedi.
 
En iyi alternatif, Türkiye'de satılan NH35 Çin malı saatlerden edinip mekanizmayı sökmek. En uygunu da yanılmıyor isem reward excellent serisinin tsuyorsa klonu, sıfır olarak. Haricen dolap veya sarı site vesair araştırmak, işin içine gömülmek mümkün. Haricen tek alternatif yurt dışı, o konuda da vergiyle beraber 40 dolarlık mekanizma 100 dolara çıkar gümrükle.

AliExpress'te NH35 diye satılan mekanizmalardan uzak durun, NH35 ile tek alakaları boyutları çünkü. Haricen 8215 satılıyor AliExpress'te ama o da bana çok güven vermedi.

Evet o Çin NH35 mekanızmalarına baktım Reddit ve diğer sayfalardan kısa ömürlü ve çok sapma oluyormuş. Diğer ülkelerin aliexpresine girip orijinal Japon NH35lerine baktığım zaman zaten en ucuzu 50 euro civarı o da vergisiyle 75 eurolara geliyor e diğer parçalarıyla zaten 130 eurolara geliyor o paralara orijinal 2. el radolar, Seiko5'ler ya da presageler var. Anlaşılan mod işi uzun bir süreliğine rafa kalkmak zorunda😩.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı