Twinmos Xtreme'de DRAM var mı?

Jeff_Hardy

Hectopat
Katılım
7 Kasım 2022
Mesajlar
585
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS

SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB

WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzisyen
Arkadaşlar şu modeli sipariş ettim,

TwinMOS Xtreme Gen4X4 NVMe Pro M.2 2280 SSDv1 TB Soğutuculu bu modelde DRAM desteği bulunuyor mu? Kendi whatsapp hatları cevap vermiyor ve specslere baktığımda sadece 2 TB modelinde 2 GB DRAM olduğu yazıyor, chat ise bileşenlerinden dolayı daha düşük kapasitede DRAM olabileceğini söylüyor. Eğer DRAM yoksa açmadan iade edeceğim, nereden öğrenebilirim?

Ürünün sayfası şu;
 
Hayır, DRAM bulunmuyor.
Kutusunda olduğu iddia ediliyor,

IMG_1997.jpeg


Fakat resmi sitesinde de sadece 2 TB modelde var diyor, hangisi doğru olabilir?
 
Kutusunda olduğu iddia ediliyor,

Eki Görüntüle 2640240

Fakat resmi sitesinde de sadece 2 TB modelde var diyor, hangisi doğru olabilir?

NAND bulunuyor DRAM değil. 2TB versiyonda DRAM olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Gördüğüm 1 yorum da yazma ve okuma değerlerinin doğru olmadığını söylüyor.

Screenshot_2026-01-14-19-22-05-428_com.android.chrome-edit.jpg


Screenshot_2026-01-14-19-21-45-950_com.android.chrome-edit.jpg
 
NAND bulunuyor DRAM değil. 2TB versiyonda DRAM olduğunu söylüyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Gördüğüm 1 yorum da yazma ve okuma değerlerinin doğru olmadığını söylüyor.

Eki Görüntüle 2640241

Eki Görüntüle 2640242
İşte kutusunda With DRAM yazıyor, NAND yongası zaten var onu biliyorum. Hangisi doğru, daha önce biri test yapmış mı ya da kullanan var mı acaba. Kutuya kadar yazıpta olmaması gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum.
 
İşte kutusunda with DRAM yazıyor, NAND yongası zaten var onu biliyorum. Hangisi doğru, daha önce biri test yapmış mı ya da kullanan var mı acaba? Kutuya kadar yazıpta olmaması gibi bir durum olmaz diye düşünüyorum.

Olabilir bu arada. Fiyatı çok uygun değil neden düzgün bir model almadınız? İade edip exercia Pro alın derim.

7300TL.

PttAVM dışı 7200TL.
 
Olabilir bu arada. Fiyatı çok uygun değil neden düzgün bir model almadınız? İade edip exercia Pro alın derim.

7300TL.

PttAVM dışı 7200TL.
Ürün bir ürüne karşılık geldi, 8500 TL’ye TwinMOS CoreX Pro Pcie 5.0 2 TB modelini almıştım fakat ellerinde olmadığını ve yanlışlık olduğunu belirtince satıcı mağduriyeti gidermek amacıyla bir bu ürün bir de yine TwinMOS Alpha Pro 512 GB SSD gönderdiler, mesela bunda DRAM değil HMB olduğunu bilerek aldım. Hali hazırda 990 Pro ve 970 Evo Plus kullanıcısıyım, iş bilgisayarımda da PM981 vardı o bozulunca alayım dedim, bu kadar çetrefil olacağını bilsem almazdım :)
 
Ürün bir ürüne karşılık geldi, 8500 TL'ye TwinMOS corex Pro PCI-e 5.0 2 TB modelini almıştım fakat ellerinde olmadığını ve yanlışlık olduğunu belirtince bir bu ürün bir de yine TwinMOS Alpha Pro 512 GB SSD gönderdiler, mesela bunda DRAM değil HMB olduğunu bilerek aldım.

Hocam böyle bir saçmalık mı olur? İade edin 2TB parası vermissiniz. 1.5TB gelmiş dediğiniz SSD piyasa göre de hayli ucuz. Samsung modeller ve SN8100 gibi modeller ile arasında 3000TL kadar oynuyor.
 
Hocam böyle bir saçmalık mı olur? İade edin 2TB parası vermissiniz. 1.5TB gelmiş dediğiniz SSD piyasa göre de hayli ucuz. Samsung modeller ve SN8100 gibi modeller ile arasında 3000TL kadar oynuyor.

Hocam baktığımda aynı SSD şu an 12 bin civarına satılıyor, gerçekten hata olduğu açık. Alırken çok fiyatına bakmamıştım açıkçası, ancak sabah söyledikleri SSD’lerin fiyatlarına bakınca yine ödediğim tutarın neredeyse 1.5 katına geliyor. Eğer DRAM yoksa ve iş yapmaz SSD’lerse hiç dokunmadan doğrudan iade edeceğim, ancak bir daha bu paraya bu 2 ssdyi de alamayacağım bir gerçek, 8500 seviyesinde kalifiye 2 TB bir model ya da 1+512 ortalama modeller yok diye biliyorum. İade etmek istememe sebebim ise nakit vermiş olmam ve aynı fiyata 2 farklı ssd alamayacak olmam, ancak çok mantıksızsa verdiğim fiyat bandına gerçekten SSD alabiliyorsam, ya da çok dandik SSD’ler diyorsanız durum değişir. Açıkçası net bir bilgi alamadım, bu 2 ssd özelinde kimisi iyi diyor kimisi kötü diyor.
 
Hocam baktığımda aynı SSD şu an 12 bin civarına satılıyor, gerçekten hata olduğu açık. Alırken çok fiyatına bakmamıştım açıkçası, ancak sabah söyledikleri SSD'lerin fiyatlarına bakınca yine ödediğim tutarın neredeyse 1.5 katına geliyor. Eğer DRAM yoksa ve iş yapmaz SSD'lerse hiç dokunmadan doğrudan iade edeceğim, ancak bir daha bu paraya bu 2 SSD'yi de alamayacağım bir gerçek, 8500 seviyesinde kalifiye 2 TB bir model ya da 1+512 ortalama modeller yok diye biliyorum. İade etmek istememe sebebim ise nakit vermiş olmam ve aynı fiyata 2 farklı SSD alamayacak olmam, ancak çok mantıksızsa verdiğim fiyat bandına gerçekten SSD alabiliyorsam, ya da çok dandik SSD'ler diyorsanız durum değişir. Açıkçası net bir bilgi alamadım, bu 2 SSD özelinde kimisi iyi diyor kimisi kötü diyor.

Net bir şey görmedim bir şey diyemiyorum net olarak. Yapay zeka var diyor 2TB 2 GB 1TB 1GB diye ama TwinMOS sitesine göremediğim için bakamadım.
SSD'ye bakınca RAM çipi görüyor musun?

Datasheette 2TB olanda net var 1TB olanı tam yazmamışlar ama sanırım mevcut.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı