Ziraat Bankası Mastercard yerine TROY kart gönderdi

Brs_16

Kilopat
Katılım
3 Şubat 2019
Mesajlar
442
Makaleler
4
Çözümler
1
Maalesef ki 6 ay önce Mastercard olan Ziraat Bankası kartımı bankamatiğin yutması sonucu TROY kart kullanmak zorunda kaldım. Başıma böyle bir olay ilk defa geldiği için yeniden Mastercard gönderirler diye düşündüm ama öyle olmadı maalesef ki. Zarf'ı açtığımda gelen maalesef ki TROY karttı o günden bugüne TROY karttan hiç memnun kalmadım üstelik bu kartı bana sormadan göndermeleride ayrı bir konu.
TROY kart ile doğru düzgün ödeme yapılmıyor maalesef ki genelde bir şey alacağım zaman Akbank Axess Mastercard'ı kullanıyorum o da olmasa kredi kartı kullanamayacaktım. İşin kötü yanı TROY kartı bankalar değiştirmiyor da iptal ediyorsun gelen yine TROY kart. İnsanların bu kartı kullanmasını istiyorlar ancak bu şekilde olmaz.
Bir kart 6 ayda hiç mi ilerleme göstermez.
Yazımı okuyan herkese çok teşekkür ediyorum iyi günler diliyorum.

1769789717199.png
 
Kendilerine Mastercard veya Visa istiyorum demeniz yeterli. Hiçbir şey demezseniz TROY gönderiliyor. İlk olarak da bana Visa gönderildi sonra TROY geldi. Şubeden tekrar özellikle başvuru yaptığımda 1 günde yeni kart geldi. TROY kullanılmasının sebebi hazineye para girsin amacı.
 
Kesinlikle haklısınız aynı sorunları bende yaşadım. Ben kartımı yeniden sipariş ederken şubeden veya müşteri temsilcisinde özellikle Mastercard diye rica ediyorum ve geliyor. Bir kere olmazsa gene deneyin gönderirler.

Talepte bulunacağım çünkü gerçekten memnun değilim ancak birçok kişi iptal edilen kart yerine TROY kart gönderildiğini söylüyor galiba TROY kullandırmak için işleri zorlaştırdılar maalesef ki.

Ama Allah'tan Akbank var.

TROY kart kaldırmaları lazım bence çok saçma.

Türk kartı diye zorluyorlar madem kullanmamızı istiyorlar o zaman bu kartı düzeltsinler.
 
Talepte bulunacağım çünkü gerçekten memnun değilim ancak birçok kişi iptal edilen kart yerine TROY kart gönderildiğini söylüyor galiba TROY kullandırmak için işleri zorlaştırdılar maalesef ki.

Ama Allah'tan Akbank var.



Türk kartı diye zorluyorlar madem kullanmamızı istiyorlar o zaman bu kartı düzeltsinler.
Sipariş ederken özellikle belirtirseniz gelir.
 
TROY kart kaldırmaları lazım bence çok saçma.

Hocam aslında TROY, bkm tarafından ortaya konmuş ülkemizin bir ödeme yöntemidir tıpkı American Express Amerika'nın ödeme yöntemi olduğu gibi... Ama burada önemli bir kritik nokta var American Express, worldwide iken TROY sadece Türkiye'de geçerli bu da kullanıcıyı oldukça kısıtlıyor... Aslında ülkemiz için iyi bir proje olsa da evet daha çok geliştirilmesi gerekiyor :)

Bankalar önceliği TROY karta verir genellikle, hem popülerleşmesi için hem de reklam ve komisyon aldıklarından dolayı düşünüyorum, banka şubesine gidip kart çıkartmak isterseniz de genellikle zaten bu durum yaşanmaktadır, Visa veya Mastercard gibi kartları elbette bankalar veriyor ancak kendinizin uygulama üzerinden başvurması gerekmektedir ( seçilmesi lazım ), inşallah halledebilirsiniz hocam, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Bu arada eklemeyi unuttuğum birkaç konudan daha bahsedeyim bazı bankalar TROY kart harici alternatif vermeyip mevcut TROY karta American Express ve discover özelliği koyuyorlar bu da yurt içi yurt dışı kullanımına açıyor ancak Steam gibi dijital oyun platformlarında hala geçerliliğini yitirmektedir... İnşallah istediğiniz gibi ilerler süreç :)
 
Son düzenleme:
Ben de Ziraat Banka kartımı çaldırmıştım. Eski kart Mastercard, yeni gelen kart ise Troy. Gelen kartın zarfının içinde "banka kartınızın uluslararası geçerliliği bulunmaktadır" yazıyor ve eğer ödeme yapılırken Discover seçerek ödeme yapabilirsiniz diyor. Doğru mu bu? Troy kartları Discover olarak kullanabiliyor muyuz ki?
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı