Rehber Açık liseye nasıl geçilir?

Hocam tekrardan soruyorum ben sene başında 11. sınıfken gitmeyi bıraktım ocak kayıtlarında denedim olmadı bana 2 sene beklemem gerektiğini söylediler ben sene sonuna kadar bekleyeceğim ama kafam karıştı 1 sene sonunda geçebilme konusunda.

Karne dönemi geldikten sonra 2 kere kalırsanız açık öğretime başvurmanızı istecek okul yani eğer 2 kere kalırsanız dönem sonunu beklemeniz gerek.
 
Hocam siz 11'in sonunu beklemeniz lazım ki kaldı olarak karnenize düşsün ben de artık gitmemeye başladım 2. dönem bitsin kaldı olarak gözükünce ağustos aylarında başvurabileyim. Yani öyle biliyorum.

Evet hocam bende öyle yaptım sene başında bıraktım 1 sene kalıp geçecektim ama okul müdürü falan da kesim bir şey söylemedi 2 sene deyince kafam karıştı
 
Ben 1 sınıf tekrarına kalırsa açık öğretime başvurabiliyor diye biliyorum buradaki halk eğitim merkezi öyle söyledi.

Bizde farklı hocam eğer 1 kere kalırsan tekrar okuyorsun eğer bir daha kalırsan açık öğretime alıyorlar seni. (en son böyleydi çünkü mezun olduğum için ne olduğunu bilmiyorum şu an)
 
Evet hocam bende öyle yaptım sene başında bıraktım 1 sene kalıp geçecektim ama okul müdürü falan da kesim bir şey söylemedi 2 sene deyince kafam karıştı.

Tam bir yıl kaldıktan sonra şansınızı deneyin, 2 yıl kalıp örgün öğretim hakkınızı kaybettikten sonra da geçebilirsiniz.
 
Sizin durumunuz nasıl hocam yani neden 2 kez?

Hocam benim değil ben meslek lisesi mezunuyum kalmadım hiç ama kalan arkadaşları da gördüm mesela 1 kere kaldığı zaman tekrar okudu eğer 11 SE tekrar 11'i okudu bir daha kalırsa eğer direkt okul açık öğretime alıyordu kalan öğrenciyi okulda da açık öğretim bölümüde açılmıştı son dönemde benim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı