Kasetler Geri mi Dönüyor ?

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.939
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
80li ve 90lı yıllara damgasını vurmuş Kasetler yeni teknoloji ile geri dönecek. 20.yy için önemli bir aşama olan kasetler milenyuma girilmesiyle yerini başka...

Devam ediyor...
P7s_GDQsYRw


Daha fazlası...
 
Bu konu çok iyi bir konu. Aslında, kasetlerin gitmesi olayı sadece müzik dinleme ve depolama olarak düşünülürse ciddi bir düşüş sözkonusu idi. Ancak manyetik band'ların veri depolaması özelliği (prensipte sınırsız veri depolama) göz önünde bulundurulduğunda eski IBM depolama aygıtlarının oldukça sağlam bir teknoloji olduğu görülmektedir.
 
Bir CD varken hocam yani ne belirteceğim. ;)
Ben sana ecik kızayım da arkadaşlar bilgilensinler :mad:
Bir kez bahsettiğin şey sadece CD/DVD de olsa, söz konusu olan şey ses kaydı da olsa data depolaması da olsa asla kaset olayına yetişemedi. DIN laboratuarı bas bas bağırıyor. Dünyada hala bir PLAK üzerine kaydedilmiş ses kaydı karakteristiğine ulaşılamadı diye. Peki plak üzerine kaydedilen master eser önce nereye kaydedilmektedir. Elbette ki manyetik band'lara. Bu band'lar kaset olarak düşünülmese de söz konusu olan şey bir manyetik şerit bandın üzerine yapılan kayıtlardır. Dolayısı ile şartlar yerine getirildiğinde manyetik bandlar hala üstünlüğünü korumaktadırlar.
Data depolamasına gelince:
Günümüzde hangi meteryal olursa olsun (HDD, FLASH DISK, SSD, CD/DVD B-R DVD) hala kapasite sorunları ile karşılaşılmaktadır. Halbuki manyetik bandlı bir veri depolama sistemi prensipte sonsuzdur. Nasıl ki dersek, Bir manyetik band ne kadar uzun yapılırsa o kadar veri depolayabilmektedir. Sadece tek bir şerit olarak değil, kartuşlar halinde ve sıralı depolama sistemi kullanıldığında manyetik bandlara sonsuz veri depolanabilmektedir. Üstelik günümüz teknolojisinde bu teknik döner kafa sistemi ile daha da artırılmış durumdadır. (inceleyiniz Hi-8 türü manyetik bandlı video kaydediciler veya DAT sistemler)
Manyetik band sistemlerin sadece önemsiz birkaç dezavantajları bulunmaktadır.
1 Data erişim süresi çok yavaştır. Sıralı bilgi okuma dışında uzun zaman almaktadır.
2 Manyetik bandların belli bir STORAGE (saklama) ömrü vardır. En iyi koşullarda 20 yıl olarak belirtilmiştir.
 
CD mi? Hocam DVD devri bile bitmişken :)
Bu konuda bilgili arkadaşlar icabet etseler de, ecik kafa, göz birbirimize girsek:D
Ben bu konu üzerinde yıllar önce bir tez yazmıştım. Ancak sadece bir JAPON tezimi haklı bulmuştu:)
Recep abey DVD devrinden kastın, B-R sistemlere geçildiği konusu ise gel ecik tartışalım.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı