Rehber NieR: Automata: YoRHa Type A No.2

1773221606429.png



YoRHa Type A No.2, kısaca A2.
A2, NieR: Automata’nın 3 ana oynanabilir karakterinden biri.



A2 Kimdir?

Tam adı YoRHa Type A No.2. YoRHa android serisinin erken prototiplerinden biri. “A” harfi Attacker (Saldırı) sınıfını temsil eder ve A2 modeli yakın dövüş odaklı bir savaş androidi.

YoRHa androidleri insanlığın Ay’daki kalıntıları tarafından, Dünya’yı ele geçiren makinelerle savaşmak için üretilmiştir. A2 ise bu serinin ilk deneysel modellerinden biri olduğu için sonraki modellerin gelişiminde büyük rol oynamıştır. Özellikle 2B ve 9S gibi daha gelişmiş modellerin savaş verileri, A2 ve onun görev yaptığı ilk YoRHa birliklerinden elde edilen verilerle geliştirilmiştir.

Diğer YoRHa birliklerinin aksine A2, oldukça sessiz, içine kapanık ve yalnız hareket eden bir karakter. Uzun süre tek başına hayatta kalmak zorunda kaldığı için YoRHa komutasına güvenmemektedir.



Görünüşü

1773223538359.png



A2, NieR: Automata’daki diğer YoRHa androidlerinden farklı olarak oldukça yıpranmış ve savaş izleri taşıyan bir görünüme sahip. Bu durum onun uzun süredir tek başına hayatta kalmaya çalıştığını ve YoRHa’dan ayrıldıktan sonra sürekli savaş içinde olduğunu açıkça gösteriyor.

  • Vücut Yapısı: İnce, atletik ve çevik
  • Saç: Uzun, açık sarı-beyaz
  • Gözler: Açık mavi
  • Kıyafet: YoRHa androidlerine ait siyah kıyafetin yıpranmış ve parçalanmış bir versiyonu
  • Göz Bandı: Çoğu YoRHa androidinin aksine genellikle siyah YoRHa göz bandını takmaz.
  • Boy: Yaklaşık 168 cm



Kişiliği

A2, diğer YoRHa androidlerine göre çok daha sert ve soğuk bir karaktere sahiptir. Bunun temel nedeni geçmişte yaşadığı olaylar ve YoRHa tarafından uğradığı ihanet hissidir.

Genellikle yalnız hareket eder, gereksiz konuşmayı sevmez ve duygularını açıkça ifade etmez. Ancak hikaye ilerledikçe onun tamamen duygusuz biri olmadığı, özellikle bazı makinelerle ve karakterlerle empati kurabildiği görülür.

Savaşla ve ihanetle dolu bir geçmişe sahip olduğu için hayatta kalma içgüdüsü çok güçlüdür ve çoğu zaman tek başına hareket etmeyi tercih eder.



Hikayesi (Spoiler İçerir!)

Oyunun ana hikayesinden yaklaşık 3 yıl önce A2, YoRHa’nın ilk deneysel saldırı birliklerinden biri olarak Pearl Harbor Descent Mission adlı operasyona katıldı. Bu görev, Dünya’ya gönderilen ilk YoRHa birliklerinden biriydi ve makinelerle savaşmak için gerçekleştirilmişti.

Ancak görev felaketle sonuçlandı. A2’nin bulunduğu birlik neredeyse tamamen yok edildi ve görevden yalnızca A2 sağ kurtuldu.

Bu olaydan sonra YoRHa, operasyonun gerçek detaylarının ortaya çıkmasını istemediği için A2’yi firari ve hain ilan etti. Böylece A2, hem makineler hem de YoRHa tarafından avlanan bir android haline geldi.



Savaş Mekanikleri ve Yetenekleri

A2 oynanış açısından oyundaki en agresif karakterlerden biri. Yakın dövüşte oldukça güçlüdür ve özellikle hızlı saldırılarla düşmanları kısa sürede yok edebilir.

Berserk Modu (Berserker)
A2’nin en dikkat çekici yeteneği Berserker modu. Bu yetenek aktif edildiğinde:
  • Saldırı gücü ciddi şekilde artar.
  • Çok daha hızlı ve yıkıcı saldırılar yapılabilir.
  • Ancak bu mod aktifken karakterin canı sürekli azalır.
Bu yüzden oyuncunun bu modu dikkatli kullanması gerekir.



Taunt (Kışkırtma)

A2 düşmanları taunt ile kışkırtabilir.

Bu özellik kullanıldığında:
  • Düşmanların saldırı gücü artar.
  • Ancak A2’nin verdiği hasar da yükselir.
Doğru kullanıldığında bu mekanik yüksek risk-yüksek ödül sunar.



2B ve 9S ile Karşılaşması (Ciddi Spoiler İçerir!)

Oyunun ilerleyen bölümlerinde A2, Forest Kingdom bölgesinde ortaya çıkar. Burada makine kralı öldürdükten sonra 2B ve 9S ile karşılaşır.

YoRHa Pod sistemi, A2’nin aranan bir android olduğunu bildirir ve yok edilmesi gerektiğini söyler. Bunun üzerine 2B, A2 ile savaşır.

Savaş sırasında A2, YoRHa’nın kendilerine ihanet ettiğini söyler ve oradan kaçar. Bu olay, hikayede ileride ortaya çıkacak büyük sırların ilk ipuçlarından biri.



Son Karşılaşma (Oyunun tüm sonlarını bitirmeden asla okumayın!)


Oyunun final bölümünde hikaye A2 ve 9S arasında iki farklı seçime ayrılır.

Bu noktada oyuncu iki karakterden birini seçer.
  • A2 seçilirse: A2, 9S’i kurtarmak için kendini feda eder ve makine kulesini yok eder.
  • 9S seçilirse: İki karakter birbirini öldürür ve trajik bir son yaşanır.



Karakter Tasarımı

A2’nin karakter tasarımı, Square Enix projelerinde çalışmış olan ünlü tasarımcı Akihiko Yoshida tarafından yapıldı. Karakter tasarımında savaş yorgunluğu ve yalnızlık hissini yansıtan daha vahşi ve yıpranmış bir görünüm tercih edilmiş.



1773224981586.png
 
Son düzenleme:
Hocam, 2B'i çok severim ama A2 Bu oyun evreninde favori karakterim olmuş olabilir. Oyunu oynamadan da az çok bakmıştım. Beyaz uzun saçlara bayılıyorum!

Elinize sağlık! spoiler kısımlarını okumadım! :D
2B kadar olmasa da A2'yi ben de çok severim. :D

Bazı yerleri spoiler ile belirtmem lazımdı yoksa karakter hakkında bilgi veremem. Okumamanız daha iyi hocam. Oyun içi bilgi içeriyorlar.
 
İtiraf edeceğim, ilk oynadığım zamanda A2 yu daha çok sevmiştim. Berserk modu taunt özelliiği olsun. Ayrıca bana daha ağır abla havası vermişti.
ama hikayeyi tam öğreninice 2B baba gerçi nimet seçilmez ama 😁

Emeğinize sağlık hocam 💛
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı