Space Soldiers - Hayranlarımızdan Ötürü Özür Dileriz

Özellikle son zamanlarda adından bolca söz ettiren, ülkemizin gururu olan Space Soldiers takımı World Electronic Sport Games (WESG) organizasyonu tarafından düzenlenen 2017 WESG Dünya Finalleri'nde finale kadar yükselmeyi başarmıştı. Finalde dünyaca ünlü ve en büyük elektronik spor takımlarından biri olan Fnatic'e karşı 2-1'lik skorun ardından turnuvayı 2. olarak bitirdi. Finalin son haritasında Space Soldiers 14-7 gibi bir skorla üstünlük kurarken, Fnatic oyuncularından olan Golden, maçı geri çevirebilmek adına oyunun keskin nişancı silahlarından biri olan ''Scar-18'' namı değer ''Auto-AWP'' kullanmayı tercih edince Fnatic, maçı 14-16 geri çevirmeyi başardı ve turnuvanın galibi olarak 800,000$ ödülün sahibi oldu. Turnuvayı 2. bitiren Space Soldiers evine 300,000$ ile dönerken, yenilgiyi hazmedemeyen ve sayısı azımsanmayacak kadar çok olan Türk taraftarlar tarafından sosyal medyada Fnatic takımına ve sırf kullandığı silah yüzünden oyuncusu olan Golden'a ağır hakaretler edildi. Bu duruma kayıtsız kalmayan Space Soldiers, sosyal medya üzerinden Fnatic takımından ve oyuncusu Golden'dan özür diledi.

indir.png


Gördüğümüz gibi holiganlar sadece futbolda yok, elektronik sporun da etrafını çevrelemiş durumda. Şahsen ülkemizi kötü tanınmasına sebep olan taraftarların yanında hiçbir suçu olmayan Space Soldiers takımının bu hareketini çok doğru ve centilmence buluyorum. Sizin konu hakkındaki düşünceniz nedir?
 
Maalesef sadece futbol veya basketbolda değil e-spor'da da böyle holiganlar var. Takımın ismini kötüye çıkarıyorlar ona üzülüyorum. Final maçında auto oynanması taraftarı ben de değilim ne bizim takımda ne de karşı takımda ancak aldı diye böyle bir tepki de gerçekten fazla.
 
Bence de doğru ve centilmence, ama orada Golden'ın yaptığı da açıkça p*slik yani. Space Soldiers da Scar alsaydı maçı 16-0 yenerdi. Yani orada Golden'ın Scar alması hiç yakışmamış. Sırf turnuva yenecekler diye onurlarını sattılar bence. Uluslararası turnuvalarda Scar'ın devre dışı bırakılması gerek.
 
Bence de doğru ve centilmence, ama orada Golden'ın yaptığı da açıkça p*slik yani. Space Soldiers da Scar alsaydı maçı 16-0 yenerdi. Yani orada Golden'ın Scar alması hiç yakışmamış. Sırf turnuva yenecekler diye onurlarını sattılar bence. Uluslararası turnuvalarda Scar'ın devre dışı bırakılması gerek.
Kesinlikle haklısınız. Uluslararası turnuvalarda SCAR-20'nin yasaklanması lazım. Yine bizimkiler adamlık yapıp ekonomileri iyi olmalarına rağmen oto çekmediler.
 
Bence de doğru ve centilmence, ama orada Golden'ın yaptığı da açıkça p*slik yani. Space Soldiers da Scar alsaydı maçı 16-0 yenerdi. Yani orada Golden'ın Scar alması hiç yakışmamış. Sırf turnuva yenecekler diye onurlarını sattılar bence. Uluslararası turnuvalarda Scar'ın devre dışı bırakılması gerek.
Ben böyle düşünmüyorum. Oyuna dahil edilen bir silah ve herkesin kullanımına açık olan bir silah neden yasaklansın veya kullanılması abes görülsün? Sonuçta ucuz bir silah değil, 6000$ gibi ekonomik bir zarara uğratma şansın var kullanan oyuncuyu öldürdüğün takdirde. Galibiyet, elinden geleni yapanındır. Zamanında Fnatic - LDLC maçında da görmüştük bunu, her ne kadar harita açığından dolayı maç iptal edilse de. Sonuç itibariyle söz konusu olan 800,000$ gibi çok büyük bir ödül.

İlgili Fnatic - LDLC maçı;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Kimse kusura bakmasın ama, taraftarlardan özür dileyecekleri yerde, fnatic'e yalakalık çekmişler; başka bir şey değil bu. Maçı satmaları bir yana, taraftarı da satmışlar. Bu saatten sonra fanatik bir spaces fanı olarak, ne bir sticker alırım, ne de bir maçlarını izlerim, umurumda değil. Taraftar bu yapılanı da unutmaz.

Hatalar olabilir eyvallah ama binlerce insan Pazar günü sabahın köründe uykusundan rahatından feragat edip orada sizi izlemeye çalışıyordu. Orada sürekli Türklere karşı küfürlü, alaycı yazılar yazılıyor chatten, spikerler desen al birini vur ötekine. Zaten stresli bir ortamda kaybedildi (bence satıldı) bu maçlar. Bunun arkasından niye gidip böyle bir şey yazma gereği duydular anlamış değilim. Herhalde yakın zamanda fnatic'le transfer yapacaklar belli ki...

Golden'ın maç boyunca hiçbir şey yapamayıp, son 2 round auto çekmesi önemli değil o kadar da. Çünkü karşında auto olan birini, awp olan birine nazaran daha kolay vurursun aslında. Çünkü auto ile kill almak için 2 vuruş yapman gerekiyor ayrıca recoili var seri atışta. Asıl oradaki olay, golden'ın bunu psikolojik bir çirkeflik olarak kullanmasıydı. Yoksa adamın oyunu son 2 roundda peek yapmadı. Her zamanki gibi berbattı.
 
Yani... Golden'ın SCAR-20 alması hoş değildi. Ancak herhangi bir yasak vb şeylerin getirilmesi son derece mantıksız olur. Ancak profesyonel maçta SCAR-20 görmek istiyeceğim en son silah. Bir sınırlama olmasına gerek yok.

Ama SS'in yaptığı en büyük yaptığı hata özür dilemek. Ya hu arkadaş takımından beri gelip küfür etmemiş. Sadece takipçilerin küfür etmiş. Takipçilerin yaptığı herhangi bir şey SS'i gram ilgilendirmez.

O zaman Türkiye'de oynanan bütün derbilerden sonra bütün spor kulüpleri birbirinden özür dilesin bakalım.
 
Adamlar mantıklı olanı yapıp özür dilemiş ki bunu yaparken suçluluk duygusu değil centilmenlik yaptıkları çok açık. Adamlar hile yapmamış oyunun sunduğu silahı kullanmış ayrıca bizim çocukların awp karşısına çıkıp deagle ile tek attıkları çok pozisyon oldu yani o otoyu düşürebilirlerdi. Oyunda galip olmaya yaklaştıkça çok basit hatalar yaptılar ve bunun sonucunda kaybettik. E-spor ortamında taraftarın karşıya küfür etmesi futbol dünya kupasında taraftarımızın sahaya inip karşı takıma saldırmasıyla aynı anlama gelir. Elektronik ortamda elektronik hakaret hoş görülecek bir şey değildir.
 
SCAR GOD mu dileyim artık. SCAR pek bir yetenek gerektirmeyen bir silah ve kime versen kullananilecek düzeyde, P90'a sözüm yok ancak SCAR alıp e-sporcu olmak da ne
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı