Kasada kırmızı ışık yanıyor

EmreNoir

Kilopat
Katılım
10 Mayıs 2018
Mesajlar
227
Merhaba elimde eski bir kasa vardı, güç kaynağını vs değiştim ve bilgisayarı açtım bilgisayar açıldı ama kasada kırmızı ışık yanıyor. Ayrıca bilgisayar bayağı yavaş geldi. Kasada 240GB SSD ve 500GB HDD var. Bu kırmızı ışık eskiden yanmıyordu, şimdi neden yanmaya başlamış olabilir?
 
HDD ve SSD'yi kontrol etmekte fayda olabilir.

Az önce sağlıklarına baktım iyi yazıyordu ama HDD biraz yorulmuş gibi 28000 saat çalışmış, akşam temiz bir format atarım olmadı HDD söker atarım o kadar da önemli bir şey değil.

Kasayı aç ve kırmzı ışığın arkasına bağlı olan kablo nereye gidiyor bak bakalım.

Eve geçince bakacağım 👍🏻
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta gidiyor.
Ciddi misin? Konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ve hala yazmaya devam ediyorsun. Anakarttaki hangi X_LED girişine bağlı olduğunu soruyorum; biz de biliyoruz anakarta gittiğini.

Eve geçince bakacağım 👍🏻
4 tane kablo girişi olan ve anakartın muhtemelen sağ altında falan olan FRONT PANEL pinlerinin sol alt köşesine bağlıysa yani kablonun bağlandığı yerin altında/yanında HDD_LED yazıyorsa ya SSD ya da HDD sıkıntılıdır.
 
Ciddi misin? Konu hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ve hala yazmaya devam ediyorsun. Anakarttaki hangi x_led girişine bağlı olduğunu soruyorum; biz de biliyoruz anakarta gittiğini.

4 tane kablo girişi olan ve anakartın muhtemelen sağ altında falan olan front panel pinlerinin sol alt köşesine bağlıysa yani kablonun bağlandığı yerin altında/yanında hdd_led yazıyorsa ya SSD ya da HDD sıkıntılıdır.

Şimdi düşününce ben Power LED'i yanlış takmış da olabilirim 3 pin vardı ortasında bir şey yazmıyordu. Bir tarafında Power LED+ (tek pin) ortasında bir şey yazmıyor diğer tarafında Power LED- (tek pin) yazıyordu. Ben köşedekini doğru taktım ama ortada boşluk bırakmayı unutmuş olabilirim, eve gidince bakacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi düşününce ben Power LED'i yanlış takmış da olabilirim 3 pin vardı ortasında bir şey yazmıyordu. Bir tarafında Power LED+ (tek pin) ortasında bir şey yazmıyor diğer tarafında Power LED- (tek pin) yazıyordu. Ben köşedekini doğru taktım ama ortada boşluk bırakmayı unutmuş olabilirim, eve gidince bakacağım.
LED'lerde sol + sağ - olacak, SW'lerde ise + - önemli değil. Power SW üstte Reset SW altta olacak şekilde SW'ler sağ tarafta olacak; Power LED üstte HDD LED altta olacak şekilde LED'ler ise sol tarafta olacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı