Valorantta Vsync açılmalı mı?

VolinTR

Hectopat
Katılım
7 Ağustos 2020
Mesajlar
29
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A620M-E CSM
AMD Ryzen 5 7600
GIGABYTE GeForce RTX 5060
Corsair Vengeance RGB 32 GB (1X32) 6000 MHz CL36 DDR5 Ram
FAZEON F18 650W 80+ Bronze
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Network
Arkadaşlar selam. Valorant oynarken VSync konusu kafama takıldı, sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Monitör: 280 Hz
VSync kapalıyken FPS’im genelde 500–600 civarında geziyor ama stabil değil. Bazen anlık şekilde 200–250 FPS’e düşen drop’lar oluyor ve bu da oyunda hissediliyor. VSync’i açtığım zaman ise FPS monitör Hz’ine sabitleniyor ve oyun bana çok daha akıcı ve stabil geliyor.

Ama internette biraz araştırınca bazı kişiler:
  • VSync açmayın
  • Input lag yapar
  • Rekabetçi oyunlarda kötü olur
  • Mermiler geç gider
gibi şeyler söylüyor.

Benim deneyimim ise şu şekilde:
  • VSync kapalı: FPS çok yüksek ama stabil değil, drop oluyor.
  • VSync açık: FPS sabit ve oyun çok daha akıcı hissediliyor.
Rekabetçi bir oyun olan Valorant için sizce en doğru ayar hangisi?
Gerçekten VSync input lag yaratacak kadar kötü mü yoksa stabilite için açmak mantıklı mı?

Sizin deneyimleriniz nasıl?
 
V-Sync açmak yerine oyun içerisinden FPS'i 280'e sabitleyin.
 
Bu kadar rahatsız edici sürekli drop oluyorsa donanımında bir sorun olabilir. Vsync açma ve önce bu sorunu çöz.

Aynı şekilde akıcılık katmıyor nedense.
Yırtılmalardan kast ediyorsun sanırım. Evet akıcı görünmeyebilir Vsync o işe yarıyor zaten. Ama çok ilkel bir yöntem ve input lag yaratıyor. Bu yüzden rekabetçi oyunlarda kapatılır.
 
Aynı şekilde akıcılık katmıyor nedense.
Monitör Hertz'inin 2-3 FPS altına (277-278 FPS) sabitlemeyi deneyin. Ayrıca akıcı olmamaktan kastınız yırtılma sorunu olabilir mi?
 
Bu kadar rahatsız edici sürekli drop oluyorsa donanımında bir sorun olabilir. V-Sync açma ve önce bu sorunu çöz.

Ocak ayından beri oynamıyordum ocak ayında böyle bir sorun yoktu şimdi yeni girdim ve böyle bir sorun var ekstra olarak GoW TLOU gibi oyunları aynı FPS ve dropsuz oynatmaya devam ediyor.

Monitör Hertz'inin 2-3 FPS altına (277-278 FPS) sabitlemeyi deneyin. Ayrıca akıcı olmamaktan kastınız yırtılma sorunu olabilir mi?

Deneyeceğim hocam ama yırtılma olmadığı kesin Valorant kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım artık çünkü donanımsal bir problem yok farklı oyunlarda da kontrol ettim.
 
Valorant zaten son 8 aydır türlü türlü sorunlarla boğuşuyor, bende de 80-90 FPS'den anlık 1 FPS'lere kadar düşüyor sürekli. Eskiden Ethernet driver'ını başka sürümle değiştirip düzeltiyordum ama artık o da işe yaramıyor.

Bende V-Sync açık 60 Hz ekran olduğu için yırtılma yapıyor kapatayım mı?
V-Sync'i kapatıp FPS'i 128'e sabitleyin. Valorant sunucuları 128 tick olduğu için ve monitörünüz de 128 Hz'in altında olduğu için 128 FPS'in üstündeki değerler size fayda sağlamayacaktır. İlginç bir şekilde oyunun paket gönderme oranı FPS'e bağlı işliyor ve 128 FPS'in üstüne çıkınca stabil 128 vermeyi bırakıp 90-100'lere düşüyor, 128'in altındaki FPS'lerde de bu oran yine FPS'e eşitleniyor.
 
V-Sync'i kapatıp FPS'i 128'e sabitleyin. Valorant sunucuları 128 tick olduğu için ve monitörünüz de 128 Hz'in altında olduğu için 128 FPS'in üstündeki değerler size fayda sağlamayacaktır.
Böyle bir şey yok zira ne kadar yüksek FPS alırsanız o kadar fazla input lag düşük olur. Tick olayı bambaşka bir şey. Hz ile de aynı şekilde bağımsız 60 Hz'de olsa 60 FPS ile 120 FPS arasında örneğin bir input lag farkı olacaktır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı