Telefon Kablosunu Laptopa Takarak İnternet Almak

the.tebriz

Kilopat
Katılım
8 Mart 2014
Mesajlar
140
Yer
Azerbaijan
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, elektrik kesilince WiFi modem çalışmıyor ya. Ben de modeme giren kabloyu direkt laptopun ethernetine taktım ama kabloyu görmüyor. Önce bir şeyler bozuk zannetim ama meğerse WiFi'nin kendi 4 portundan bir tanesinden kabloyu laptopa takmak lazımmış. Öyle bağlayınca kabloyu gördü ve internete sorunsuz bağlandı. Ama ben o modeme giren kabloyu direkt laptopa takmak istiyorum. Elektrik kesilince de interneti kullanabilmek için. Bunu nasıl yapabilirim? Mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlık niye bu kadar alakasız anlamadım. O kablodan internet şifreli geliyor. Modemde de o şifre girilerek normal internete dönüştürülüyor. Elektrik yoksa kullanma sende interneti? Yok işte işim var felan dersen güç kaynağı al.
 
Elektrik kesilince internet de gitmiyor mu? :kararsız:

Apartmanın o ankastre -miydi neydi- kutusundan çıkan kabloyu doğrudan bilgisayara mı bağlamak istiyorsunuz?
Elektrik kesilince ev telefonu kesilmiyor Azerbaycanda. Ama sorun şu ki wifi modemin çalışması için elektrik gerekli ya. Ben de elektrik kesilince wifi'ya giren kabloyu laptopa takıp sadece laptopda kullanmak istiyorum interneti. Nasıl yapabilirim?
 
O şekilde yapamazsın. Modemin o sinyali internete bağlanabilmek için çözüyor. İşin çok aciliyet gerektiriyorsa en basitinden bir kesintisiz güç kaynağı alıp sadece modemi bağlayabilirsin.
 
Modemi santral olarak düşün. İnternet, telefon hattından data olarak modeme(santral) gelir, bunu modem çözümleyip wifi veya ethernet aracılığı ile de bilgisayar aktarır.

Modem kullanmanız şart İnternet'e bağlanmanız için.

Tunçmatik Nano Modem UPS Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al

Böyle bir şey alabilirsiniz.
Bu çözüm olabilir belki ama uzun süre dayanacağını sanmam.

Bir de laptop a bağladım dediğin kablo telefon kablosu değil mi? Onu nasıl bağladın ki? :)
 
Eski telefon hatlarinin elektrik agi ile, standart ag farkli. Bu yuzden DSL modemler UPS ye takilirsa internette kopma olmaz. Bence sen UPS al, yalnizca modeme tak. Zaten en ucuzu bile Modem'i bilgisayarin pili bitene kadar ayakta tutar.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı