Gigabayte H61M Mac OS X kurmak

djyee

Hectopat
Katılım
26 Mart 2014
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, benim bir tane masaustu bilgisayarim var kendim topladim fakat mac kurarken panic hatasi veriyor.

16 gb ram
ekran karti yok
intel i3 işlemci
gigabyte h61m-s2pv anakart

Sorun ne olabilir
Not: Ben bu pcyi centos sunucu kurmak için topladim sonra turkiyenin unlu upload hizindan dolayi sunucu isini birakmaya kararverdim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios ayarlarını doğru yaptığından emin ol ve güvenli modda boot et.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kernel panic hatasının ekran görüntüsünü alabilirmisin. Boot sırasında nerde takılıyor görmemiz lazım. Daha doğru yol göstermek için pc'nin nerede takıldığını görmemiz gerekiyor yani. Birde yanlış bilmiyorsam senin anakartın için UEFI bios update çıkmış olmalı. H61 ile başlayan anakartlara geldi çünkü. Bios update yaptıktan sonra kuruluma geç.

Düzeltme: Şimdi Gigabyte'ın sitesinden inceledim senin anakart zaten UEFI imiş. Yalnız 2014 tarihli bir beta bios update yayınlamışlar. Önce FB kurmayı dene bir kuruluma geç. Olumlu sonuç alırsan bırak öyle kalsın.Yok olmadı o zaman FCe sürüm biosu denemende fayda var.
 
Son düzenleme:
xJ0DAJ.png

buyrun hata
 
Sanırım sorun sizin dahili ekran kartından kaynaklı. İşlemcinizin tam modeli nedir. Mavericks Intel HD 3000 altı ekran kartlarını maalesef desteklemiyor. Sizin anakart'ın sayfasında "İşlemciyle entegre, HD 2000/3000" diyor. Sanırım sıkıntı buradan kaynaklanıyor.
 
Sanırım sorun sizin dahili ekran kartından kaynaklı. İşlemcinizin tam modeli nedir. Mavericks Intel HD 3000 altı ekran kartlarını maalesef desteklemiyor. Sizin anakart'ın sayfasında "İşlemciyle entegre, HD 2000/3000" diyor. Sanırım sıkıntı buradan kaynaklanıyor.
Evet işlemci düşük intel2500 :( Peki ekran karti alsam nasil bişiy almaliyim özellikleri ne olmali?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia kartlar neredeyse %100 uyumlu sayılır. Amd yada Ati kartlarda destek Nvidia'ya oranlar adaha düşük ama eskiye nazaran yeni güncelleme ile daha iyi sonuçlar veriyor. Amd 7000 serisi kartlar Mavericks ile iyi çalışıyor. Yalnız belirtmeliyim Nvidia kartlar çok fazla bootloader ayarı gerektirmiyor ancak Amd kullanırsan biraz ayar yapman gerekebiliyor. Öncelikle sen hangi marka model kartı alacaksan ona karar ver. Ne yapmak istediğinle alakalı bilgi verirsen kart tavsiyesinde bulunabilirim.Eğer workstaion gibi kullanacaksan ve bütçen yeterliyse quadro veya firepro model bir kart alabilirsin. Akabinde o kart üzerinden tartışalım. :)
 
Nvidia kartlar neredeyse %100 uyumlu sayılır. Amd yada Ati kartlarda destek Nvidia'ya oranlar adaha düşük ama eskiye nazaran yeni güncelleme ile daha iyi sonuçlar veriyor. Amd 7000 serisi kartlar Mavericks ile iyi çalışıyor. Yalnız belirtmeliyim Nvidia kartlar çok fazla bootloader ayarı gerektirmiyor ancak Amd kullanırsan biraz ayar yapman gerekebiliyor. Öncelikle sen hangi marka model kartı alacaksan ona karar ver akabinde o kart üzerinden tartışalım. :)

Valla 100 tl nin altinda olsun hepsi uyar bana :D
Model önemli deil benim için benim için önemli olan fiyati ve maci çalistirmasi. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
100 TL altı bir karttan yüksek verimlilik bekleme onu baştan söyleyeyim. Aslında bu sisteme hakaret bile sayılır :) Aslına bakarsan bu sisteme i3 biraz düşük kalmış. Yani 16 Gb ram'i ne kadar verimli kullanırsın orası muamma. :) Bu sisteme bir i7 ve düzgün bir ekran kartıyla uzun süre kendini elletmiyecek bir sistem kurabilirsin. Oyun oynamayı veya grafik işleriyle uğraşmayı düşünmüyorsan giriş sınıfı bir kart işini görür.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı