4K telefon kullanmanın zararları nelerdir?

Sorunuzu telefon modeli üzerinden sorarsanız daha mantıklı yanıtlar alabilirsiniz. 4K özelliğinin ne kadar aktif ve performanslı kullanılabileceğine bağlı olarak yanıtlar türetilebilir.

Şöyle söyleyeyim, arkadaşımda Sony Xperia XZ Premium var. 4k bir telefon, bana kullandıkça performans düşüklüğü yaşadığını söyledi. Bende ise Galaxy s8+ var, sanırım 2k. Ben de aynı sorunu yaşar mıyım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
S8+ sorun yaratmaz. Tabi zamanla yavaşlama her telefonda olur. Ben S7'yi 2K'da kullanıyorum. Ve bir şikayetim yok.
Ayrıca Xperiz ZX diye bir telefon ilk defa duydum. Xperia XZ'den bahsediyorsan o telefon 1080p.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Zamanla yaşanan performans kayıplarının; alınan son android sürümleri ile de alakalı olduğu az çok bilinmekte. Yoksa 1080P telefonlarda da bal gibi yavaşlamalar oluyor son zamanlarda. G4 kullanıyorum ben aynı şekilde 2K ekrana sahip, son güncellemeler ile birlikte yavaşlamaya başlamıştı.
Ama elle ROM attığımdan beri gayet hızlı, ilk günkü performansına çok yakın.

4K gibi değerler inan bana çok gereksiz telefonda. 2K'yı kabul edilebilir maxsimum limit olarak nitelendiyorum şahsi olarak, fazlası hem panelin fiyatını artırıyor hem de ek iş yükü bindiriyor, fazladan enerji sarfiyatına neden oluyor. 2K olsun bizim olsun diyorum. 4K'nın yararını hissetmezsin ancak zararını hissedersin diyelim, daha net anla.
 
Son düzenleme:
Sürekli 4K çalışan bir telefon modeli yok zaten. Sony modellerinde kullanılan 4K paneller sürekli bu çözünürlükte çalışmıyor. Bu çözünürlükte telefonlar için gereksiz. 4K ekstra fazla güç tüketimine neden olur. Bu çözünürlüğü kaldırmak içinde güçlü CPU ve GPU'ya ihtiyaç var. Batarya tarafinda da daha büyük kapasiteli piller kullanılmalı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı