Öncelikle şu rehberi tavsiye ediyorum:
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Diskteki dosyaları teşhis etmek için öncelikle Windows klasörünün boyutuna bakın. Eğer 30GB'den fazla ise azaltmanın en güvenli yolu format atmaktır. Format haricinde WinSxS boşaltılabilir. Eğer boşaltmak isterseniz DISM komutları ile boşaltmak mümkün, araştırıp bulabilirsiniz kolayca.
Belgeleriniz ve resimleriniz gibi kullanıcı dosyalarınızın boyutuna bakın. Gizli dosyaların görüntülenmesine izin vererek "C:\pagefile.sys" ve "C:\hiberfil.sys" dosyalarının boyutuna bakın. "pagefile.sys" dosyanızın ortalama 4GB boyutta, "hiberfil.sys" dosyasının ise ortalama 6GB boyutta olması gerekir.
@Rıdvan Öztürk arkadaşımızın üstte verdiği komutla "hiberfil.sys" dosyasını direkt silebilirsiniz.
Bu dosyalarda sorun yoksa Disk Analyzer Pro aracını kullanarak yüksek alan kaplayan dosyaları kolaylıkla tespit edip temizleyebilirsiniz. İşiniz bitince Disk Analyzer Pro aracını kaldırmanızı tavsiye ediyorum çünkü bir "Systweak" yazılımı ve bu firma da pek güvenilir değil.