Çözüm Güncelleme sonrası ekran çözünürlükleri kayboldu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Baki Erdoğan

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2016
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konu başlığındaki monitöre sahibim. Bu monitörde GTA V olsun, NFS Most Wanted olsun, PUBG olsun vs vs bir sürü oyunu 3840*2160 çözünürlükte oynamış, sonrasında tekrar 1920*1080'e dönüş yapmıştım. Özellikle GTA V'te çok uzun süre 3840*2160 çözünürlükte oynadım.

Ancak bugün dikkatimi çeken bir şey oldu; bir önceki windows güncellemesinden veya ekran kartı güncellemesinden olsa gerek, monitör çözünürlüğü max 2715*1527 olarak görünüyor ve 3840*2160 çözünürlüğü hiç çıkmıyor.

Bunun NVIDIA'dan kaynaklı olduğunu düşünüp, tek tek tam 6 tane sürüm denedim, sürümleri tek tek eskiye çevire çevire ama hiçbirinde sonuç değişmedi ve hatta sonuç olarak 2715*1527'de gözden kayboldu ve geriye sadece maksimum 1920*1080 kalmış durumda.

Bu durum neyden ve neden kaynaklanmış olabilir ? Çözümü nedir ? Bilen var mı ? Windows'tan falan kapatmam gereken bi ayar falan mı var ? Çünkü NVIDIA güncellemeleri ile değişen bir şey olmadı.

Yardımlarınızı bekliyorum, herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sürücü güncellemesinden sonra DSR devre dışı kalmış olabilir. NVIDIA Denetim Masası altından DSR çarpanlarını devreye sokun:

dsr çarpanlar.png
Sürücü güncellemesinden sonra DSR devre dışı kalmış olabilir. NVIDIA Denetim Masası altından DSR çarpanlarını devreye sokun:

Eki Görüntüle 324900


NOKTA ATIŞI dedikleri bu olsa gerek... Sabahtan beridir neler denedim nerelere girdim çıktım olmadı; sadece bu ayarı yaptım halloldu :) Çok teşekkür ediyorum valla çok sağolun..
Sürücü güncellemesinden sonra DSR devre dışı kalmış olabilir. NVIDIA Denetim Masası altından DSR çarpanlarını devreye sokun:

Eki Görüntüle 324900


Bir sorum olacak :)

Bu akşam yeni bir güncelleme yaptım. Sonrasında DSR'a baktım kapanmış. Bu özellik neden her güncellemede kapanır oldu ? Kapalı kalması mı gerekiyor, yoksa açık olsa da olur mu ? Nedir tam olarak bu DSR denen şey ?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı