Son zamanlardaki NVIDIA FPS sorunları

Wicker10

Hectopat
Katılım
21 Temmuz 2018
Mesajlar
562
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar son zamanlarda bir sürü FPS düşüşü yaşıyorum diye konu açan var. Ben şu an tatildeyim ve bende durum nasıl bilmiyorum ama bu son driver güncellemeleriyle mi ilgili yoksa RTX 2000 serisi çıkıyor diye planlı eskitme mi uygulanıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Planlı eskitme olayı var mıdır bilmiyorum varsa bile bu kadar olamaz. Her zaman FPS sayacı açık oyun oynarım daha hiç driver güncellemesinden sonra FPS'nin düştüğünü görmedim hatta arttığını gördüğüm zamanlar bile oldu.
 
Ben GL553VE kullanıcısıyım . İlk aldığımda PUBG 90 FPS ultra ayarlarda oynarken , şuan en düşük ayarlarda fena halde kasıyor FPS 40 lara kadar düşüyor , CS GO ve R6 da da durum bire bir aynı. Kesinlikle güncellemeyle alakalı olduğunu düşünmekteyim bir anda böyle bir sorun peydah olmadı göz göre göre düştü , ilk başta PUBG şimdi ise R6 oynanmaz hale geldi . 1050Tİ 16GB RAM İ7700HQ sonuç bu olmamalı .
 
Hocam bende de aynı sorun vardı. Oyunlarda birden çok ciddi FPS düşüşü yaşamaya başladım. Oyunlarda arkadaşlarımla oynadığımdan Discord kullanıyorum. Can sıkıntısından discord'un ayarlarını kurcalarken oyun içi ara yüzünü kapattım ve oyuna girdiğimde sorunum tamamen çözülmüştü. Kullanıyorsanız Discord'un oyun içi ara yüzünü kapatın.
 
Ben FPS sorunu yaşamadım. Son çıkan sürücü bazı oyunlar için Optimizasyon sağlıyor.
Bunlardan biri de Battlefield V oyunudur. Battlefield V CPU kullanımını biraz düzeltmiş. Ama şimdi menüde bile 7 GB yakın bellek kullanıyor. Üstüne Betada olduğundan optimizasyon iyi seviyede değil.

Bu sene içinde Windows Update üzerinden İntel işlemcilere Mikro kod güvenlik güncelleştirmeleri yayınladı. Bu güncelleştirmeler %30 yakın performans düşürdü. Bunu da unutmamak lazım.

Eski sürücüler için de bağlantıdan bakabilirsiniz.
Beta ve Arşiv Sürücüleri | NVIDIA
Ayriyeten istediğiniz sürücüyü Nvidia dışındaki sitelerde bulabilirsiniz. İnternet aleminde her şeyin bir arşivi vardır.
 
Bende planlı olduğunu düşünüyorum. Ama GTA V oynarken herhangi bir FPS sorunu yaşamadım işin tuhafı bu. Ve bazı oyunlarda da sıkıntı yaşamadım. Fakat CS:GO büyük sıkıntı yaşıyor hele şu zamanlarda çok. Umarım düzeltirsin Nvidia!
 
Fakat CS:GO büyük sıkıntı yaşıyor hele şu zamanlarda çok. Umarım düzeltirsin Nvidia!
Nvidia bile olmasa çoğu cihazlarda FPS sorunu var ve bunu ben de yaşıyorum. Sadece CS:GO oyununda düşük FPS alıyorum. 3-4 ay önce 55-60 FPS sabit iken, şu anda 1-2 dakika ara ile hafif drop giriyor ve 45 FPS bile alamıyorum.
 
CS:GO sorunun yeni arayüz kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Source ve DX9 yeni arayüz için eski kalıyor.
Dota 2 yaptıkları gibi oyunu Source 2 geçirirlerse baya bir rahatlayacağını düşünüyorum.
 
Alakası yok, yavaşlatma söz konusu. Buna şahit olan reelde tanıdığım çok kişi var.

Yavaşlatmanın söz konusu olabilmesi için, bunu herkesin yaşaması gerekiyor. Şu an son sürümü kullanıyorum ve 2-3 ay öncesine kadar ne performans aldıysam, hala daha aynısını hatta daha stabilini almaya devam ediyorum. PC'min tüm oyun performans değerlerini düzenli olarak izleyen birisiyim bu arada.

Bu arada yukarıda da bir arkadaş yazmış. O durumu ben de yeni farkettim; eğer Discord oyun içi arayüzü açıksa, onu kapatın. Açık olduğunda birçok oyunda FPS değeri 8-10 FPS düşüyor ve droplar yaşanıyor.
 
CS:GO sorunun yeni arayüz kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Source ve DX9 yeni arayüz için eski kalıyor.
Dota 2 yaptıkları gibi oyunu Source 2 geçirirlerse baya bir rahatlayacağını düşünüyorum.
Umarım dev güncelleme gelir ve oyuncular rahatlar. Topluluktaki FPS değerlerim ile resmi sunuculardaki FPS değerlerimin arasında uçurum var.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı