Ryzen 5 2600 sisteme RAM önerisi

OpenShift

Hectopat
Katılım
12 Mayıs 2017
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar yeni topladığım sistemin RAM'leri hala eksik. Bir konuda okuduğuma göre Samsung B-Die RAM'ler Ryzen'lerde daha çok performans veriyormuş. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? RAM'lerin dökümanlarında bunun hakkında hiçbir bilgi yok. Merak ettim kafama takıldı. 16GB 3200 MHz altı RAM almak istemiyorum Ryzen'den ötürü ancak şimdi bir de bu B-Die kavramı ortaya çıktı. Anladığım kadarıyla 3200 MHz CL14 değerlerine sahip RAM'lerde bu var. Bu ürünlerin fiyatları da 1700 liradan başlıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • MSI B450M PRO M2 anakart
  • ASUS DUAL RX580
Almayı düşündüğüm RAM:
Döküman:
Ayrıca bu dökümanda CL17 değerinde olduğu ve XMP ile değiştirmem gerektiği yazıyor. Bu riskli bir olay mı? Ben XMP ile sadece MHz değeri artıyor sanıyordum. MHz artırıp CL değerinin düşmesi garip değil mi? Ne kadar MHz o kadar CL değeri gibi durum vardı CL ve MHz arasında.

Almak istediğim RAM'in çip üreticisi SK Hynix görünüyor.
Bu veriler kendi metinlerde bile yok adamların.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen işlemcilerde 3000MHz frekans değerinin altında önermiyoruz. 3000MHz ve üstün çok faha performanslı oluyor. Seçtiğiniz Hyprex belleği terxih edebilirsiniz.
 
Ryzen işlemcilerde 3000MHz frekans değerinin altında önermiyoruz. 3000MHz ve üstün çok faha performanslı oluyor. Seçtiğiniz Hyprex belleği terxih edebilirsiniz.
Neden önermiyorsunuz hocam? önümüzdeki aylarda Ryzen 5 2600x işlemci alacağım şuan kullandığım Hyper X Fury Ram 2133 Mhz 8 gb DDR4 ne gibi bir sorun oluşur, bilgilendirebilir misiniz?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı