En iyi işlemciye sahip bilgisayar toplama

DobermanLover

Decapat
Katılım
15 Kasım 2018
Mesajlar
106
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler diliyorum. Ben yıllar önce bir sistem toplamıştım fakat artık sistemim eskidi ve şu anda C++, Assembly, Java, Matlab ve üst düzey yazılım programlarıyla uğraşacağım. Uzun lafın kısası bir elektrik-elektronik mühendisinin ihtiyacı olan her şeyi karşılamasını bekliyorum. Yeterli olan bilgisayarı değil en iyi bilgisayarı toplamak istiyorum fakat Intel'in sitesinden baktığımda biraz karışık geldi. Şu anda Intel'in -fiyatına bakmaksızın- en iyi işlemcisi hangisidir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir son jenerasyon islemci yazilim gelistirmek icin yeterli gucu sunar. Eger paralel processing yapacaksan 8+ cekirdek olmasi yararina. Esas onemli nokta ssd performansi ve RAM. Modern islemciler zaten yeterince hizlilar.
 
i9 900K modeline baktım fakat kendisi ucuz değil evet ama onun 10 katı fiyatı olan işlemciler mevcut. Neden bu daha iyi bilgi verebilir misiniz rica etsem?
Bir de İntel olması konusunda kararlıyım.
Oyun için ise İntel. Render,geliştirici için ise AMD öneririm.(Yeni çıkan Ryzen serisi)
Geliştiriciden kastınız dediğim şeyler mi? Bir de niçin AMD?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı