Ekran kartı frekanslarını yükseltmek

Praise The Sun

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2018
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartını alalı 3 ay oluyor ve bu ayarlara hiç dokunmadım. Bunları fullesem ne oluyor? ''What it feels like to get a GTX 1080'' videosunda oradaki eleman fulluyordu.

Screenshot_10.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işleme overclock deniyor. Ancak bu işlem oradaki tüm değerleri fulleyerek olmuyor. Eğer böyle yaparsanız sisteminiz yeniden başlar ve açılmayabilir. Sonra format ile uğraşırsınız. Eğer yapacaksanız da bilinçli olarak yapmanızda fayda var. Ama ben önermiyorum çünkü en fazla %15 artış sağlıyor.
 
Sakın aniden arttırmayın. Yavaş yavaş arttırarak deneyin az da olsa fps artışı sağlayacaktır fakat GTX 1080 gayet güçlü bir ekran kartı olduğu için overclock yapmanıza gerek yok.
 
Ekran kartinin havaya ucmasini istiyorsanız butun ayarlari fulleyebilirsiniz. O isleme O.C deniyor, kademe kademe stabil ayarlari bulursaniz eger size cok faydasi olur. Fakat hicbir bilginiz yok ise bilen birinden yardim almadan bu ise bulasmayiniz.
 
Kendi OC ayarını kullanman iyi olur. Zaten ekran kartı fiyatları yüksek. 3-5 FPS için zorlamaya değmez.
Ekran kartı köftesi istersen, buyur sonuna çek. Yavaş yavaş, stabilite bozuluncaya kadar arttırın. Sonra o frekanslarda kalsın. Her kartın overclock performansı farklıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı