Plastik Poşetlerin Fiyatı Belli Oldu

images.jpeg


Alışverişlerin olmazsa olmazı olan plastik poşetleri hepimiz kullanıyoruz. Çevreye olan zararlarını say say bitmez bu poşetlerin. Bakanlık tarafından yayınlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne göre 1 Ocak 2019'da bu poşetler ücretli olarak satılacak. Bu şekilde plastik poşetlerin kullanımının azalması bekleniyor. Bu poşetler yerine çevre dostu file torbalar kullanılacak. Plastik poşetler ise 25 Kuruş'dan satılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sektöre uyum süreci olarak 1 yıl süre tanıyacak. Plastik poşetleri ücretsiz veren kurumlara ise kapalı satış alanının her metrekaresi için 10 TL ceza kesilecek.
 
Güzel bir uygulama bence. Avrupa'da olunca alkış tutanlar, burada olunca "Poşotton do ront soğloyor. poşotlorodo mo poroylo olocoğoz" diyorlar. İlginç.

Plastik kullanılımını en aza indirmeliyiz. Yakında, denizlerimizde balıklardan çok plastik poşet olacak.
 
Fiyat yüksek olsa daha iyi olurdu bence. Adam alışveriş yaparken 25 Kuruş’un mu hesabını yapacak?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların çevreyle ve çevrecilikle filan alakaları yok. Bu konuda samimi olan doğada çözünebilir poşet kullanımını zorunlu yapar, kullanmayan firmalara da ağır ceza verir. Halkın sırtına yük verip, kimse bana maval okumasın.
 
Plastikler ile savaşmak adına güzel bir uygulama fakat fiyat daha caydırıcı olmalıydı. en azından poşet başı 1₺ olmalıydı, poşet yerine pamuktan yapılmış(elbet dedenizde vs. görmüşsünüzdür, pamuktan yapılan poşet gibi kullanılan o bez torbaları) torbaya yönlendirilmeli, hem pamuk çiftçisine faydası olur, hem pamuktan kumaş üretenlere. Uzun ömürlü ve zararsız olduğu için (boyanmamış tek renk ) insanlar daha fazla tercih eder hale gelir. Bizde bir tane var, en az 10 yıllıktır hale kullanılabilir durumda fakat eskisi gibi ağır bir yükte elde kalır :LOL: Çok sık yıkanmadığı sürece ömür çok uzun oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı