Yurt Dışında Okuyan Gençten Türkiye'nin Özeti!

Araba zaten lüks bir şey değil.

Kesinlikle hak veriyorum ama maalesef Türkiye'de evi ve arabasi olan artik pacayi kurtarmis, zengin ve rahat sayiliyor. Gelismis ülkelerde ise araba zaten bir gereklilik yani arabanin olmamasi bir acayiplik. Isi saglam olan insanlarin cogunun ise zaten evi var, insanlar kira yerine kredi ödemeyi daha mantikli buluyor ki zaten bence de cok mantikli. Uzun sözün kisasi biz Türkler fakirligimize mi diyeyim? Yokluga alismisligimiza mi diyeyim? Tam dogru kelimeyi bulamiyorum, ama iste bu yüzden yurtdisini cok gözümüzde büyütüyoruz.

Sevgiler :)
 
Dostum o dediğin zor yabancı bir ülke sana her şey vaat ediyor şöyle düşün sen bilim adamı oldun gittin Amerika'ya sana aylık 25-30 bin dolar veriyorlar. Misal diyorum gerçekte daha fazla diye biliyorum, Türkiye'de değerin bilinmiyor ve aldığın para en fazla 15 bin TL gerçekten bu civarlarda mühendis amcam 15 yıldır mühendis olmasına rağmen aylık 13 bin TL alıyor. Ayrıca Amerika sana bedava ev ve araba veriyor eğer işinde iyiysen. Sen Türkiye'ye gelince sefalet çekmişe dönersin bu yüzden ülkene katkın olmayacak bir ülkeye katkın olması için o ülkenin senin arkanda olması ve maddi olarak tamamen destekçin olmalıdır ki o zaman sen bir şeyler başarasın. Hayal dünyasındasın vazgecerseniz sevinirim bu ülkeden daha cacık dahi olmaz bitti her şey.
Yine örnek olarak Aziz Sancar'ın işinin ve hayatının ABD'de olması onun Türkiye'de bilimsel projeler yürütmekten veya projelere öncü olmaktan alıkoyamaz. Yanlış anlamışsınız. Zaten Türkiye'ye dönüp yerleşmesi saçma olurdu.
 
Neden ülkemizi daha iyi yerlere taşımak varken kaçıp Avrupa'ya sığınalım peki?
Ülkendeki cehalet korkunç derecede güçlü, yenmenin imkanı yok böyle bir düşmanı. Ee hayata da bir kere geliyorsun bir ikincisi yok. Neden zehir edesin ki hayatını?
 
Ülkendeki cehalet korkunç derecede güçlü, yenmenin imkanı yok böyle bir düşmanı. Ee hayata da bir kere geliyorsun bir ikincisi yok. Neden zehir edesin ki hayatını?
Çök güzel dedin. Bende bir sporcu olarak söylüyorum ne kadar hevesli ve azimli olursan ol devletten sana adamakıllı destek yok, ne zaman sponsorların olursa o zaman sözde arkandayız diyorlar, paranın kokusunu uzaktan alabiliyorlar. Zaten Türkiye'de sportif manada hele ki otomobil ve motor sporlarında Türkiye şampiyonu bile olsan yarışlar için harcadığın para masraflarının yarısı bile etmiyor. Benim de amacım zaten bir kaç sponsor bulduktan sonra hop yurt dışı, ülkemizde maalesef spor alanında da reklam yapmak dışında sporcunun değeri bilinmiyor. Sözde birde spora destek derler, Beden Eğitimi denen 'alın topu oynayın' lafının klasikleşmiş bir 80 dakikalık koşturmaca, köşede yatıp uzananlar vs. Eğitimde gıda bilinçlendirilmesinden bahsetmiyorum bile,Teach every child about food
Bu TED konuşmasında olay çok güzel ele alınmış, tavsiye ederim.
Kısacası ülkeden ayrılma ve dışarıda çalışma gibi bir imkanın mı var? Ömrünü heba etmek istemiyorsan daha ne durursun ki?
 
Türkiye'den hiçbir halt olmaz arkadaşlar. Aklınız ve imkanınız varsa gidin Avrupa'ya durmayın bu Orta Doğu bataklığında.
Türk vatanını bırakıp nasıl gidebilir ? Sizin kafanıza kalırsak kurtuluş savaşında bırakıp Avrupa'ya kaçmamız gerekir kalıp bekleyeceğiz mücadele etmemiz gerekirse'de edeceğiz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin kafanıza kalırsak kurtuluş savaşında bırakıp avrupa'ya kaçmamız gerekir kalıp bekleyeceğiz mücadele etmemiz gerekirse de edeceğiz.

Kime karsi mücadele? Kurtulus savasiyla bu olayi karsilastirmaniz ne yanlis, o zamanlar düsman yabanciydi simdi düsman icimizde :)
 
Kime karsi mücadele? Kurtulus savasiyla bu olayi karsilastirmaniz ne yanlis, o zamanlar düsman yabanciydi simdi düsman icimizde :)
Kaçacak, gidecek arkadaşlar gitsin herkesin imkanı olmayabiliyor işçiler, emekliler, asgari ücretliler nasıl gidecek? Ve siz gittiğimizde alacaklar mı ? Sana orada nasıl muamele gösterecekler ? Bir bak bakayım sana Türksün diye hakaret ettiklerinde ne diyeceksin ? Merak ettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@KırAtlıLiberal
Siz olayi cok yanlis anlamissiniz, biz hadi herkes bavulunu toplasin yarin Türkiye'yi terk edecegiz demiyoruz zaten :)
Alacaklar mi? Nasil muamele görecegiz sorusu ise cok ayri bir basligin konusu. Türksün diye kimse size hakaret etmiyor ve Türkiye'de kendi vatandasimizdan gördügümüz muameleden kat kat daha iyi muamele görürsünüz bu konuda emin olun :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı