Yurt Dışında İslamiyet

kemalilcee

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2018
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdiye kadar hep yurt dışında yaşamayı hayal etmişimdir. Almanya, Amerika gibi gelişmiş ülkelerden bahsediyorum. Türk Medyası, yurt dışında hep müslümanlara bir nefret duyulduğunu söylüyor. Bu doğru mu? Ezan, cami çevresinden duyulabiliyor mu? Müslüman diye polis sebepsiz yere darp ediyor mu? Bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Almanya içinde yaşayan akrabalarım var. Aşırı derecede olmasa da Türk düşmanlığının ve ırkçılığın fazla olduğunu söylüyorlar. Bazıları ise ezan sesine hasret kalmışlar. Bu her bölge için geçerli değildir elbette. Dedem de eski Almancı ama o eskiden hiç bu tarz şeyler yaşamamış yani iyiymiş oralar.

Polis ise "Müslüman" diye kişiyi darp etmez diye umuyorum. Neticede o ülkeler de anayasal kurallar çerçevesinde yönetiliyor.

Ben hiç yurtdışına çıkmadım yani net bilmiyorum oraları. Benim nacizane düşüncem hiç değilse dünya ülkeleriyle Türkiye'nin ilişkisi düzelene kadar bekleyin.
 
"Müslüman diye sebepsiz darp etmek." Hiç zannetmiyorum. Amerika'da olabilir, oranın halkı bizimkinden daha cahil. Almanya'da böyle saçma şeylerin olacağını düşünmüyorum. Ezan konusuna gelirsek, ezanın türkçesine baktıysanız "Benim Tanrım uludur, benimkine haydi gelin tapınmaya." gibi cümleler olduğu için orada artık sesi mi kısılır yoksa hiç ezan sesi gelmez mi bilmiyorum.
 
Amerika'da bir beyaz insana uygulanmayan yaptırımlar siyahi bir vatandaşa uygulanabiliyor. Bunu yapan bir polis size Müslümansınız diye de istediğini yapabilir. Pek adaletli olacaklarını sanmıyorum bu konuda Amerika'da. Zira, genelleme yapmak istemesem de Müslümanlara tahmin edemeyeceğiniz kadar nefret kusuyorlar.

Almanya ırkçılık konusunda biraz daha iyidir sanırım. Müslümansınız diye bir saldırıya uğrayacağınızı sanmıyorum ama cahil insan her yerde cahildir. Yurt dışına çıkıyorsan camii görürsün ama ezan sesini duymayı unutabilirsin.

Ben tatil, gezmek için 5-6 kere çeşitli ülkelere gittim. İşinize bakarsanız, kimse karışmaz. Hatta bayağı iyi karşılanırsınız.
 
Müslüman diye polis sebepsiz yere darp ediyor mu? Bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum.
Kaç defa yurtdışına çıktım ama hiç böyle bir şey ne gördüm ne etrafımdakilerden duydum. Siz kendi işinize bakar kendi dini işlemlerinizi hallederseniz kimse size bir şey demez emin olun. Münferit ırkçılık olayları mutlaka yaşanıyordur ama bunları genelleme yapamayız. Bizde de kilisenin önüne kasıtlı çöp atan çomarlar var mesela. Ezan sesi onlarda bulunan gürültü kuralları gereğince kısıtlanmış veya kısılmış olabilir bir şey diyemem. Çoğu avrupa ülkesinde gürültü kuralları vardır mesela.

İspanya'da duyduğum bir gerizekalı vardı mesela ırkçılığa maruz kaldım diyen. Anlatılana göre kilise yakınlarında bir yerde oturuyormuş. Ben sizin kilise sesini dinliyorsam sizde ezan dinleyeceksiniz diyerek balkondan hoparlör ile ezan sesi açmış ve evi polis basmış. Şimdi bu ırkçılık veya islam karşıtlığı değildir. Bu gereksiz yere yaratılan bir gerginliktir.
 
Her iki ülke için de işler çok farklı işliyor. Sonuçta ortada farklı kültürler var. Amerika insanından başlamak istiyorum.
Amerika zaten bir çok kültürden oluştuğu için hiç kimsenin umurunda olmuyor ırkınızın, dininizin ne olduğu. Tabii bazı aşırı milliyetçi bölgelerde Amerika dışından olan insanlara da Nazivari bir bakış açısıyla yaklaşanlar oluyor. Polis konusundaysa sen kurallara uyarsan zaten hiç bir polis seninle uğraşmaz.

Almanya için ise farklı bir şey geçerli. Benim herkesin olduğu gibi benim de almancı akrabalarım var. Bazılarını gidip ziyaret ettim hatta. Orada yaşayan Türk halkı gerçekten saygısız. Almanya yaşadıkları ülke olmasına rağmen Alman kültürüne ve dinine tamamen saygısızlar. Bazı almancı Türk'lerin yaptığı almanca rap müziklerde Alman ırkına sövülüyor. Suriyelilerin gelip bizi kendi ülkemizde dışladığını düşünün. O durum tamamen mevcut. Bu insanlara karşı tabii Alman halkının bazı kesimleri de düşmanlık besliyor. Fakat her Türk öyle değil ve bunun onlar da farkında. Bazı Türk vatandaşları oldukça saygılı ve saygılarının karşılığını alıyorlar.

Ezan konusundaysa bence bizim ülkemizde biraz fazla yüksek sesi var. Orada o ezan sesini herkes fark ediyor fakat kimse rahatsız olmuyor. Düşünsenize camii yanında bir apartmanda yeni doğum yapmış kadını. Bence biz biraz abartıyoruz.

Kısaca aslında sen nasıl davranırsan sana insanlar öyle yaklaşıyor. Dışarıdan kimse senin Türk veya müslüman olduğunu anlamaz. Kimse sana bu kesin müslüman hadi gidip alay edelim demez (kapalı bir kadın olma ihtimalinizi gözardı ediyorum)
Yine kısaca cevap sana bağlı arkadaşım. Hiç dert etme o mevzuları. Sen Almanya'ya gidip orada kurallara uymazsan, orayla dalga geçersen işte o zaman ırkçılığı fazlasıyla yaşarsın.
 
Bu ülkeden çok ülkedeki bölgelere göre değişir. Çok refah dolu bir ülkede bile suç mahallerinde her an her şey yaşanabilir. Bundaki kasıt Müslüman olmanızdan çok yabancı olmanız olur genelde.
Çok ülkeye gittim ve şunu söyleyebilirim, hiçbir ülkenin ismine güvenmeyin. Çok güzel bir İskandinavya ülkesinde bile ülke bakanı araba ile mülteci ezmişti.

"Müslüman diye sebepsiz darp etmek." Hiç zannetmiyorum. Amerika'da olabilir, oranın halkı bizimkinden daha cahil. Almanya'da böyle saçma şeylerin olacağını düşünmüyorum. Ezan konusuna gelirsek, ezanın türkçesine baktıysanız "Benim Tanrım uludur, benimkine haydi gelin tapınmaya." gibi cümleler olduğu için orada artık sesi mi kısılır yoksa hiç ezan sesi gelmez mi bilmiyorum.
O çeviriyi nerede yaptınız acaba? Benim Tanrım diye bir kullanım olamaz İslam'a göre çünkü Tanrı zaten birdir. Bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin.
 
Türklerin sevilmemesinin nedeni dini inançtan veya ırktan ötürü kaynaklanmıyor. Gurbete 1970 yıllarında işçi olarak giden insanların kendilerini hiç değiştirmemesinden, örf ve adetlerine bağlı kalmalarından ve 1970 yılında nasılsa halen aynı şekilde olmalarından kaynaklanıyor. Hepsi yakın mahallelere veyahut Köln'de olduğu gibi tek bir mahalleye taşınır ve sosyal çevreye aşırı kapalıdır. Böyle insanları neden sevsin ki insanlar? Kendini değiştirememiş, ortama ayak uyduramayan kişilerden ibaret.

Irkçılık genel olarak oluyor ancak bölgeden bölgeye değişen bir şey. Yaklaşık 3 yıl önce Almanya gezim esnasında McDonalds'ta bir şeyler yerken yan masadan patates atılması dışında ciddi bir ırkçılığa maruz kaldığımı söyleyemem. Bizde nasıl Suriyeliler sevilmiyorsa onlarda bizlere karşı öyle bir tutum sergiliyor. Bunun dışında 4 yıl boyunca yaşadığım Köln çevresindeki kasaba tarzı bir yerde de çok sıcaktı herkes.

Din konusuna gelecek olursak diğer tüm dinlere bizden daha çok saygı duydukları kesin. Okullarda herkes mensup olduğu dinin dersini görüyor. Bizdeki gibi İslamiyet inancın varsa ders var, yoksa muafsın mantığında değil.
 
Avrupa'da ve Amerika'da Müslüman olduğun için ayrımcılığa uğrama olasılığın çok yüksek. Bence Avrupa yerine Japonya, Kore veya Singapur'a giderseniz çok daha iyi olur. Ayrıca Singapur'da %15 civarı Müslüman nüfus var.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı