Ryzen 1700 ve GTX 1080 Donma Sorunu

atakansenbas

Decapat
Katılım
21 Ocak 2019
Mesajlar
9
Merhabalar, 1.5 sene sorunsuz kullandığım bilgisayar bu aralar oyunlarda sıkıntı yaratmaya başladı. Her oyunda olan bir problem tek bir oyunda olmuyor. Neyse soruna gelirsek oyuna başlıyorum 10 dakika aralıkta bir oyun donuyor sesler donuyor FPS sayacı 0'ı gösteriyor 10 saniye sonra düzeliyor. İşlemcide Overclock vardı onu eski haline çektim yine sorun devam ediyor ekran kartından olacağını pek sanmıyorum geriye RAM kalıyor, geçen bir tanesi arızalanmıştı tek slot olarak kullanıyorum bellek tanıma testinde sorun gözükmüyor ama sorunu bu ara bulmam lazım cidden kafayı yemek üzereyim format attım yine düzelmedi.
Sistem:
  • Ryzen 1700
  • GTX 1080
  • Corsair 3000 MHz RAM
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM pinlerini silgiyle silmek çözebilir. Altın kaplamadaki oksitlenmeyi giderir.
o dediğinizi hergün yapıyorum ama olmuyor. şimdi fark ettim anakartda diğer ram slotları çalışmıyor ram arızalı sanmıştım slotlar gitmiş sadece ilk slot çalışıyor. acaba bu ilk slotda yarım yamalak çalıştığından mı bu sorun var anlamadım.
Kaç GB RAM kullanıyorsun ve sorun çıkaran oyunlar neler?
16gb ram şu an slotlar gittiği için 8gb kullanıyorum. genelde r6 ve pubg de yapıyor bu sorunu
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı