Sistemde elektrik kaçağı mı var?

alperb

Hectopat
Katılım
10 Ocak 2019
Mesajlar
81
Yer
Sahil Kasabası
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, sistem komple 1 aylık. Kasanın PSU anahtarını kapatıyorum ama anakartın okla gösterdiğim kısmı elektrik olmadığı halde 1 saniyelik yanıp sönüyor. Mouse'ı ellediğimde ya da başka odadan biri prize bir şey takarsa monitör 1 saniyelik göz kırpar gibi gidip geliyordu. Akım korumalı priz aldım sorunum yine aynı. Acaba anakartta elektrik kaçağı ya da PSU'da bir sıkıntı mı var, yardımcı olursanız sevinirim.

372885
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PSU anahtarını kapattıktan 3-6sn sonra oluyorsa bu normal. Çünkü PSU içindeki kondansatörler elektrik depoluyor ve boşalması 3-6sn sürüyor. Ancak kapattıktan yarım saat sonra anakartta dediğin olay oluyorsa bir yerde(muhtemelen PSU) kaçak vardır. Monitördeki olay da aynıdır. Başka odada takılan priz etkiliyorsa genel anlamda evin elektriğinde sıkıntı olma ihtimali var.
 
PSU anahtarını kapattıktan 3-6sn sonra oluyorsa bu normal. Çünkü PSU içindeki kondansatörler elektrik depoluyor ve boşalması 3-6sn sürüyor. Ancak kapattıktan yarım saat sonra dediğin olay oluyorsa bir yerde(muhtemelen PSU) kaçak vardır.

10'ar dk aralıkla 1 saniyelik göz kırpıyor psu anahtarı kapalı olduğu halde. PSU'da olduğunu nasıl anlarım sorunumun? Mouse elleyince monitörün göz kırpması da bundan mıdır siyah ekran 1 saniyeliğine ?
 
Şimdi şu da olabilir. Monitörün ne ile bağlı HDMI mı? Çünkü HDMI üzerinden de akım gelebilir anakarta. PSU kapalı olsa dahi.
Durumu önce PSU fişini çekerek dene devam ederse sonra PSU fişi takılı düğmesi kapalı kalsın ve monitörün fişini çekerek dene.
 
Sistem kapalıyken monitörde göz kırpma sorunu yok. Hdmi kablosunu da power kablosunu da değiştirdim onun sorunum onda değilmiş. Bosta sorun yok ama fareyi elinle hareket ettir illa bir kere sanki ekran koruyucu varmis gibi göz kirparak gidip geliyor. Akım korumalı priz de aldım ama nafile. Bilgisayar nazar değmesin takır takır çalışıyor ama şu soruna bir çözüm bulamadım inşallah yanmaz makine
 
Sistem kapalıyken monitörde göz kırpma sorunu yok. Hdmi kablosunu da power kablosunu da değiştirdim onun sorunum onda değilmiş. Akım korumalı priz de aldım ama nafile. Bilgisayar nazar değmesin takır takır çalışıyor ama şu soruna bir çözüm bulamadım inşallah yanmaz makine
Zaten kablo sorunlu demedim. Monitör kabloya elektrik kaçırıyorsa diye söyledim. Dediğim şekilde bir dene bu şekilde hangisinde olduğunu anlayabilirsin. PSU mu? Monitör mü?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı