Anycubic Kobra S1 Combo vs Bambu Lab P1S Combo

Enes_Hre

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
3 D yazısı furyasına bende katılmak istiyorum. Araştırmalarıma göre renkli 3 D yazıcı olarak 2 seçeneğin kendime uygun olduğuna karar verdim. Bu iki yazıcı arasından hangisini almalıyım? Fiyat ve özellik olarak anycubic daha önde duruyor ama yorumlarını pek beğenmedim. Başka yazıcı önerisi de verebilirseniz onlara da bakmak isterim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

2 cihaz arasında p1s combo en iyisidir. Fiyatıda p2s çıkışı ile güzel düştü.

Peki ne yönden daha iyi hocam artıları nelerdir? Kâğıt üzerinde anycubic çok önde gözüküyor. 0.05mm hassasiyet 320 derede nozzle sıcaklığı vs aktif flament kurutma vs.

nerede p1s öne çıkıyor?​

ekosistem açısından güçlü: “çok filament”, otomasyon gibi donanımlar ve yazılım uyumluluğu açısından avantajlı.​

baskı hacmi çok benzer olmasına rağmen 256mm küp vs 250mm küp biraz daha geniş hacim sunuyor.​

nerede kobra S1 öne çıkıyor?​

daha yüksek maksimum sıcaklık nozzlesi (320 °c) sayesinde daha fazla filament çeşidiyle çalışabilme potansiyeli — özellikle yüksek sıcaklık filamentleriyle.​

tabla sıcaklığı da biraz daha yüksek olmasıyla bazı malzemeler için avantaj sunuyor.​

videolar ve yorumlara bakınca anycubic sorunlu cihaz deniliyor. Bambu ise daha sorunsuz ve ekosisteminde çok satan yazıcılardan biri.​

not: FDM yazıcılar erimiş plastiği katman katman koyduğu için, 0.05 Mm'den daha düşük farkları yüzeyde görmek neredeyse imkânsızdır. Teorik olarak 0.005 mm hareket edebilir, ama bu baskı kalitesine aynı oranda yansımaz. FDM yazıcılar 0.005 mm düzgün basamaz.

anycubic de gördüğüm kadarı ile yazılım desteği zayıf, genelde manuel g-code ayarları gerekir.

baskı kalitesi, hız, güvenirlik olarak bambu öne çıkıyor. Bambul ülkemizde daha çok satan bir marka

Son düzenleme:

nerede p1s öne çıkıyor?​

ekosistem açısından güçlü: “çok filament”, otomasyon gibi donanımlar ve yazılım uyumluluğu açısından avantajlı.​

baskı hacmi çok benzer olmasına rağmen 256mm küp vs 250mm küp biraz daha geniş hacim sunuyor.​

nerede kobra S1 öne çıkıyor?​

daha yüksek maksimum sıcaklık nozzlesi (320 °c) sayesinde daha fazla filament çeşidiyle çalışabilme potansiyeli — özellikle yüksek sıcaklık filamentleriyle.​

tabla sıcaklığı da biraz daha yüksek olmasıyla bazı malzemeler için avantaj sunuyor.​

videolar ve yorumlara bakınca anycubic sorunlu cihaz deniliyor. Bambu ise daha sorunsuz ve ekosisteminde çok satan yazıcılardan biri.​

not: FDM yazıcılar erimiş plastiği katman katman koyduğu için, 0.05 Mm'den daha düşük farkları yüzeyde görmek neredeyse imkânsızdır. Teorik olarak 0.005 mm hareket edebilir, ama bu baskı kalitesine aynı oranda yansımaz. FDM yazıcılar 0.005 mm düzgün basamaz.

anycubic de gördüğüm kadarı ile yazılım desteği zayıf, genelde manuel g-code ayarları gerekir.

baskı kalitesi, hız, güvenirlik olarak bambu öne çıkıyor. Bambul ülkemizde daha çok satan bir marka

Hocam anycubic den vazgeçtim sanırım. Türkiye distribütörü bile reçineli yazıcı olarak anycubic öneririm ama flamentlide biraz sıkıntılı dedi.
Peki creative k2 combo hakkında ne düşünüyorsun ekranı felan da güzel gözüküyor .

Hocam anycubicden vazgeçtim sanırım. Türkiye distribütörü bile reçineli yazıcı olarak anycubic öneririm ama flamentlide biraz sıkıntılı dedi.
Peki Creative K2 combo hakkında ne düşünüyorsun ekranı falan da güzel gözüküyor.

Creality V3 ke kullandım ve açıkçası pek hoş deneyimlerim olmadı. Yaşadığım sorunları araştırırken, Creality markalı ürünlerde genel olarak birçok kullanıcının benzer problemler yaşadığını fark ettim. Özellikle K1 modellerinde ciddi sıkıntılar olmuştu; sonrasında nozzle kısmı değişti ve sorunların giderildiği revize modeller çıktı. Şu anda bambu A1 ve p2s combo kullanıyorum, bambu yazıcılarda ise şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. O yüzden ben Creality önermem. Bambu 2. elde çok fazla değer kaybetmez iken crealty değeri çok çabuk düşüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı