Çözüldü Eldiven statik elektrikten korur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
1 Eylül 2018
Mesajlar
4.617
Makaleler
6
Çözümler
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Soru basit. Bilgisayar montajı yapacağım ve eldiven kullanacağım. Ameliyat eldiveni gibi olanlardan. Normal kış eldiveni anlamayın.
 
Çözüm
Eldivene gerek yok. İşleme başlamadan önce kapı kulpu gibi yerleri bir süre tut. Yeterli gelir.
Eldivenlerle kavrama hissin azalıyor yalnız. Ben 1 defa deneyeyeim dedim zorlandım baya. 4-5 defa çıplak el ile montaj yaptım bir sıkıntı olmadı hiç (tabi sizde olmayacak diye bir şey yok). Önlem olarak elinizi toprağa, duvara falan sürtebilirsiniz başlamadan önce.
Duvar ve kapı kolu nasıl alıyor statik elektriği? Cidden merak ettim hiç bilmiyorum bu olayı.
 
Tamam o zaman. Montajlamadan önce halıyı çıkarıp elimi toprağa sürteceğim. Sonra işlemci tahta bir masada yapacağım.

Ayrıca masanın ayakları demir olsa bir sıkıntı olur mu?
 
En temizi arkadaşlarında dediği gibi montaj öncesi bir yere dokunmanız. Ev çiçeği varsa toprağına dokunun, duvara dokunun statik eldivenler pahalı o cerrah eldiveni bir işe yaramaz olacağı varsa olur. Ama sonuç olarak hangimiz USB yi çıkarırken güvenli çıkar tıklayıp kasadan çekiyoruz ki ?:)
 
Bu işi yapanlar için profesyonel ekipmanlar var ama kendi bilgisayarın için buna gerek yok. Metal bir yeri tutarsanız üstünüzdeki statik elektrik boşalır zaten. Kasanızı fişe takıp onun arka metal kısmını tutabilirsiniz mesela.
 
"Eldiven" kullanılacaksa o ürün üste linkini attığım üründür. Ama yok "toprakta gezin" falan filan ben hiçbirisine o kadar ciddi bakmıyorum. Elbette önlem almanın kötü bir yanı yok ama inanın bana, bana cidden inanın minimum 3.3 volt giriş alan elektronik cihazlarda o adamlar onlar için koruma yapıyor inanın bana.
Ayağında plastik ayakkabı ile akşama kadar sadece plastik kaplamalı mobilyadan başka bir şeye dokunmayan Vatan Bilgisayar çalışanlarının topladıkları PC'lerde kaç tanesinde statik elektrikten sıkıntı yaşadılar.
Yukarıdaki eldivenleri de genelde otomobillerde bulunan ECU adlı parçanın tamir, bakım ve performans arttırma işi yapan yerlerde çalışanlar kullanıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı