G3258 İşlemci Overclock Nasıl Yapılır?

baris944

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2015
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçtigimiz ay topladığım bilgisayarın garanti süresinin bitmesiyle overclock yapmaya niyetlendim. Bu işte tecrübeli bir arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim. Zira tecrübe isteyen bir iş olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayar parçalarım:

Anakart Asus B85M Gamer
İşlemci G3258
Ekran karti GTX 750 Ti
RAM 8GB Kingston (2 parça 4GB 1333 MHz)

Unuttuğum parça illaki vardır ancak anakart RAM ve işlemci bilgisi yeterli diye biliyorum. Ayrıca güç kaynağının kaç olduğu kasa açılınca belli olacaktır ama sınırda almamıştım onu hatırlıyorum kasanin içini açınca öğrenilir sanırım. Marka Xigmatek.

Default 3.2 olan işlemci hızını en azından 4.3'E çekmek istiyorum. Bu amaçla Hyper 212 Evo işlemci fanı (ya da soğutucu artık ne derseniz) geçti elime. Anakarta uyumlu sanırım ama boyut olarak monte ederken RAM'leri etkileyebilir bir bilgim yok bu konuda zira overclock için fena olmayan bir fan olduğunu duydum. Beni bir bilgilendirirsiniz bu konuda da.

G3258 çarpan kilidi açık overclock'a müsait bir işlemci diye biliyorum tek çekirdek performansı benim için daha önemli. Anakartında illa ki bir BIOS sürümü overclock için idealdir diye umuyorum. Umarım güzel bir sonuç alabiliriz.

Hayatın her alanında uzmanlaşmaya önem veren biriyim ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu işin meraklıları bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4.4 GHZ yaptım 1 haftadır ancak kafamı kurcalayan şey sıcaklık 55-60 derecelerde geziniyor prime95 testinde. 60 derece tehlikeli mi acaba geri mi alsam?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı